Jucatorul echipei CFR Cluj, Lacina Traore, este cel mai inalt atacant din Europa

Potrivit unui studiu facut de Observatorul jucatorilor profesionisti de fotbal, Lacina Traore de la CFR Cluj este cel mai inalt atacant din Europa.

 

Studiul arata ca cel mai inalt jucator din campionatele europene este Kristof van Hout, portarul formatiei Standard Liege, care are 2,08 metri, iar cel mai scund este fundasul Valentin Sandu (1,60 m), de la Astra Ploiesti.

 

Cel mai inalt fundas are 2,04 metri si este Zarko Markovici de la Gaz Metan Medias. Islandezul Stefan Gislason, de la Brondby Copenhaga, este cel mai inalt mijlocas, cu 1,96 metri, iar ivorianul Lacina Traore, de la CFR Cluj, este cel mai inalt atacant, cu 2,03 metri.

 

Potrivit datelor publicate de eurofootplayers.com, FC Barcelona are cei mai scunzi jucatori, cu o medie de 1,77 metri, iar austriecii de la Mattersburg si ucrainenii de la Volin Lutk au cele mai inalte loturi, cu o medie de 1,86 metri.

 

Cea mai mare medie de varsta o are (29,61 de ani) o are echipa italiana Internazionale Milano, iar cea mai mica JFK Olimpis Riga, din Letonia, cu 19,02 ani.

 

"Studiul demografic al fotbalistilor din Europa 2011" a fost realizat pe un esantion de 534 de cluburi, din primele ligi ale celor 36 de tari europene afiliate la UEFA.

 

Foto: cfr1907.ro

Comentarii Facebook