Jocurile Regionale Special Olympics 2011, la Cluj-Napoca, in 26-28 octombrie


Jocurile Regionale Special Olympics 2011 sunt organizate la Cluj-Napoca, in perioada 26-28 octombrie, de Fundatia Special Olympics din Romania, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

Competitia este destinata persoanelor cu dizabilitati intelectuale si ofera posibilitatea sportivilor Special Olympics, cu abilitati reduse de a participa la intreceri sportive.

La eveniment si-au anuntat prezenta 210 participanti, dintre care 140 sunt sportivi cu dizabilitati intelectuale, iar restul  antrenori, profesori si parinti, din Arad, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramures, Mures, Satu-Mare si Timis.

Programul Jocurilor Regionale va include:
- Competitii de inot asistat si inot  liber (10m si 25 m inot  asistat,  25m si 50m inot liber), desfasurate  la Complexul de Natatie "Politehnica" al Universitatii Tehnice din Cluj,  in intervalul orar 10.00-13.30
- Competitii de bocce, simplu si dublu, in sala de sport a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” in acelasi interval orar (str. Alexandru Vlahuta, nr. 44-48).

Suportul tehnic al competitiilor va fi asigurat de catre specialisti ai Fundatiei Special Olympics Romania cat si de studenti voluntari ai Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics, miscare ce contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, incurajand comunicarea prin sport.

Comentarii Facebook