Istvan Kovacs a iertat-o pe CFR Cluj de două penalty-uri în meciul cu Petrolul. Balaj: „Fotbalul se joacă în mișcare”


Două faze controversate și îndelung analizate au avut loc în meciul dintre CFR Cluj și Petrolul, câștigat de gazde la limită, 1-0.

În minutul 32, portarul Răzvan Sava, după ce a respins mingea, l-a împiedicat pe Alexandru Musi, în timp ce petrolistul se îndrepta către balon. De asemenea, în minutul 48, stoperul Arlind Ajeti, în încercarea de a ajunge primul la minge, i-a pus talpa pe gleznă lui Pedro Justiniano, fundașul dreapta al Petrolului.

De fiecare dată, „centralul” Istvan Kovacs a judecat în favoarea CFR-ului, considerând că nu se impune acordarea unor lovituri de pedeapsă. Iar Cristi Balaj, președintele ardelenilor, i-a găsit circumstanțe atenuante arbitrului, scrie gsp.ro.

„Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După asta apare un contact întâmplător, pentru că fotbalul se joacă în mișcare. Vedem atacantul care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească. Nici nu îşi doreşte acest lucru.

În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că îşi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui.

De ce nu a mers la VAR? În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Mesajul pentru arbitru este că atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească.

Portarul, când joacă mingea, e normal să se deplaseze din inerţie. Nu se poate ca portarul să se întindă după minge, să o joace și să se oprească pe loc. Nu e suliţă să se înfigă în pământ. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact.

Repet, atacantul anticipează și își lasă vârfurile picioarelor, le târăște pe sol”, a afirmat Balaj la emisiunea „Fotbal Show” de la PrimaSport.

Comentarii Facebook