Interviul cu jucătorul U-BT, Zeljko Sakic: ”Putem ajunge chiar foarte sus”

 

Croatul Zeljko Sakic, jucătorul U-BT Cluj, crede că echipa poate avea un sezon mai bun decât cel precedent. 

 

Croatul a început baschetul la 7 ani și a jucat la Cibona până la 18 ani.

 

El a vrut să se lase de sport în 2006, pentru că nu prindea echipa de seniori de la Cibona, dar nu a făcut acest lucru. ”Am fost foarte aproape să mă las de baschet! Eram practic un copil, aveam vise mărețe, trăiam efectiv pentru baschet... Au fost alți jucători în acea perioadă în echipa mare, practic, nu am avut șansă la echipa de seniori din cauza altor baschetbaliști”, a mărturisit Zeljko Sakic, într-un interviu acordat site -ului echipei. 

 

El a mai jucat la Dubrava Zagreb, timp de trei ani, iar apoi s-a transferat în Italia, la Sutor Montegranaro. După un sezon s-a transferat în cea mai bună ligă din Europa, Liga ACB, la Manresa.

 

Zeljko Sakic a mai trecut prin Bulgaria, pe la campioana Lukoil, iar apoi a revenit la Cibona, echipa unde a debutat.

 

 

MATERIAL OFERIT DE BANCA TRANSILVANIA

 

 

Ultimul popas al lui Zeljko Sakic este U-Banca Transilvania. ”Sunt bucuros că am semnat pentru un club atât de mare. Când eram în Bulgaria, la Lukoil, am jucat împotriva unor echipe românești și știu că este o ligă bună, cu jucători foarte competitivi. Dintre coechipierii mei, îl cunosc doar pe Aleksandar Rašić”, a mai spus jucătorul.

 

Zeljko Sakic este încântat că va evolua alături de U-Banca Transilvania în Basketball Champions League, noua competiție de top a FIBA. ”Basketball Champions League este o competiție foarte puternică, se întrec echipe solide și jucători cu adevarat valoroși. Sper să trecem de fazele de calificare și să luăm și noi parte la această competiție”, a mai adăugat sportivul.

 

Întrebat care crede că va fi adversarul clujenilor, dintre Bosna Sarajevo și Ludwigsburg, echipe care se confruntă în turul secund preliminar, Zeljko Sakic a spus că el crede ”că vom juca cu Ludwigsburg. Însă, pentru mine, nu este important... Dacă avem chimie puternică în lot și suntem competitivi, putem ajunge chiar foarte sus. Eu sunt, de felul meu, un jucător foarte competitiv. Întotdeauna îmi doresc să fiu pe primul loc, așa că vreau primul loc indiferent în ce competiție jucăm!”.

 

Speranța lui este că echipa va avea ”un sezon chiar mai bun decât cel precedent și să îi facem pe toți fanii noștri fericiți! Pentru ei jucăm! Haide U!”.

Comentarii Facebook