Interviu cu RJ, TEMUTUL lider al galeriei U Cluj. Îl apără pe Walter și răspunde acuzației: ”Mircea Cenan, te-ai vândut la un ţăran!”

 

Mircea Cenan, cunoscut sub inițialele de RJ, mulți ani liderul incontestabil al galeriei U Cluj, a răspuns într-un interviu acuzațiilor venite din partea suporterilor că s-a vândut lui Florian Walter.

 

RJ s-a retras de 2 ani din galerie, dar a rămas alături de echipă cu sufletul. ”Nu a apărut un lider care să se impună şi care să unească oamenii, să-i ţină la un loc pe toţi, cu bune şi rele. În peluză sunt oameni din toate categoriile, de la elevi la doctori, cineva trebuie să ştie cum să-i adune şi să se facă ascultat şi respectat”, a spus RJ, în interviul acordat site -ului numaiu.ro.

 

Despre faptul că suporterii se simt trădaţi de trecerea lui în rândul oficialilor U Cluj, Mircea Cenan a spus că în club el se ocupă tocmai de relația cu galeria. ”Postul pe care îl ocup în club este unul care trebuia ocupat de un suporter, e o obligaţie UEFA pentru cluburi, era mai bine să fie cineva care nu cunoaşte problemele suporterilor? Ce putea el să facă? M-am retras de doi ani din peluză, cine, ce poate să îmi reproşeze? Sunt angajat la Universitatea, sunt alături de echipa pe care o iubesc şi am iubit-o întotdeauna mai presus de orice, unde e trădarea?”, a mai spus RJ.

 

El recunoaște că a greșit când l-a apărat pe Ioan Mărginean, președintele clubului, de pietrele aruncate de suporteri. ”Poate că am greşit, dar a fost o reacţie spontană, am vrut să îl protejez, sunt oameni plătiţi să asigure ordinea, să-şi facă ei treaba. Dar vin şi te întreb, ce rău a făcut omul ăsta clubului? Că l-a adus pe Walter şi a astupat găurile pe care le-au făcut alţii înaintea lui? (...) Bine, le-a astupat Walter, dar spune-mi un lucru rău pe care l-a făcut Mărginean la ”U”. Uite, eu am vorbit cu el deşi nu aveam încredere, dar m-a convins. Iar când o să simt că omul nu vrea binele clubului, plec eu, stai liniştit”, a continuat RJ.

 

Fostul lider al galeriei susține că acum sunt grupuri care îi învrăjbesc pe suporteri. ”Știu metodele lui Mişan, eu însumi am fost ani mulţi pion de-al lui. De când clasa politică nu mai controlează ”U” în mod direct şi-a vârât coada între suporteri şi i-a dezbinat, iar Mişan ştie lucrurile astea. Ca să controlezi un grup de suporteri ai nevoie de o cauză şi ei au inventat una: muie Walter! Îi cel mai uşor lucru, le scoţi în faţă că Walter a plecat de la ”U” cu jucătorii şi oamenii scot pieptul în faţă urlând muie Walter. (...) Rahatul în care era clubul când l-a cumpărat el şi-l mai aminteşte cineva? Dar să zicem că asta nu mai contează, dar ăia se pot numi suporteri ai Universităţii care sunt uniţi de o miză ca ”muie Walter” când ”U” îşi pierde identitatea, începând chiar de la suporteri? Eu am înţeles mai greu, dar până la urmă tot am înţeles că ”U” e o idee, ideea spusă de Mircea Luca, că nu am fost creaţi pentru trofee, nouă ne este suficient să existăm şi să mergem înainte cu ”U” în suflet. Cei care ar trebui să fie fraţi sunt acum duşmani, oamenii nu mai vin la meciuri cu bucurie în suflet că sunt lângă ”U”, vin cu teamă şi se uită urât la vecin de parcă e o pedeapsă prezenţa lui pe stadion. Şi pe fondul ăsta li s-a strecurat inteligent un lucru la care să adere uşor, ura faţă de Walter, de parcă Walter îi opreşte pe ei să fie lângă echipă, să cânte pentru simbol indiferent de ce se întâmplă la club sau pe teren”, a completat fostul lider al galeriei, conform numaiu.ro.

Comentarii Facebook