Înotătorul David Popovici, desemnat sportivul anului, în România: „În fiecare dintre noi, există foarte mult potențial”


David Popovici, a fost desemnat în această seară sportivul anului 2022 în România, în cadrul Galei Sportivul Anului.

Campion mondial și dublul campion european de seniori la înot, în probele de 100 și 200 de metri, David Popovici, a fost desemnat joi, 26 ianuarie,  sportivul anului 2022 în România. Premiul i-a fost înmânat lui David Popovici de Eduard Novak, ministrul Sportului, în cadrul Galei Sportivul Anului, organizată de minister.

Sunt bucuros să fiu aici, să accept acest premiu, dar sunt foarte bucuros că am reușit să vă fac mândri în acest an. Sunt convins că voi reuși să vă fac mândri în continuare. Mă bucur că am reușit să inspirăm prin munca noastră foarte mulți copii. Asta e misiunea noastră, să educăm cât mai mulți copii, să-i învățăm că sportul este bun, să le arătăm cât de multe pot câștiga prin sport. În fiecare dintre noi, în special în următoarele generații există foarte mult potențial, care din păcate nu este exploatat”, a spus David Popovici după primirea premiului.

La categoria Sportivul anului au mai fost nominalizați, alături de David Popovici, Cătălin Chirilă, campion mondial și european la proba de 1.000 de metri, canoe, și vicecampion mondial și bronz european la 500 de metri, precum și Constantin Popovici, săritor în apă, campion european platformă 27 de metri, potrivit Mediafax.


Comentarii Facebook