Inotatorii de la Liceul pentru Deficienti de Vedere din Cluj au obtinut locuri funtase la Europenele de la Berlin

O echipa formata din cinci inotatori a reprezentat in premiera Romania la Campionatele Europene de Natatie IPC de la Berlin, desfasurate intre 3 si 10 iulie.

 

Echipa a fost formata din patru tineri inotatori cu deficiente de vedere de la liceul din Cluj, cu varste intre 14 si 16 ani, Samuel Ciorap, Naomi Ciorap, Petrisor Prundaru, Valentin Velecico, si un tanar inotator cu dizabilitati fizice, Ionel Romaniuc, 16 ani. Ei au concurat la Europene cu alti 440 de sportivi din 36 de tari. Inotatorii romani au fost insotiti de antrenoarea lor, Emese Maniu, si  de Sally Wood-Lamont, presedintele Comitetului National Paralimpic din Romania si directorul Centrului Lamont.

 

Naomi Ciorap a obtinut locul 4 la proba de 200 de metri individual mixt, locul 5 la 100 de metri bras şi locul 5 la 50 de metri liber, calificandu-se la toate aceste probe pentru Londra 2012. Ea s-a clasat de asemenea pe locul 2 in proba de 100 de metri spate feminin si pe locul 6 la 100 de metri liber.

 

Samuel Ciorap a obtinut doar locul 6 in finala de 100 de metri bras. El s-a calificat pentru Londra la 50 de metri liber, chiar daca nu a obtinut un loc in primii sase.

 

Valentin Velecico si-a imbunatatit cel mai bun timp cu 6 secunde la 100 de metri bras, obtinand locul 5.

 

"Tinerii inotatori au obtinut rezultate bune, dar nu au castigat nicio medalie: totusi, toti si-au imbunatatit cel mai bun timp cu 3 pana la 7 secunde in toate probele, demonstrand ca sunt capabili sa se perfectioneze, iar Samuel si Naomi s-au calificat deja pentru Londra in patru probe", sustin reprezentantii asociatiei Little People intr-un comunicat de presa.

Comentarii Facebook