În urmă cu 4 ani era diagnosticat cu cancer. Acum, ia aur la Beijing pentru Canada! Povestea fascinantă a lui Max Parrot


Diagnosticat cu cancer la câteva luni după ce devenit vicecampion olimpic la Pyeongchang 2018, snowboarder-ul canadian Max Parrot a reușit luni să obțină medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, la slopestyle.

La câteva luni după ce a câştigat medalia de argint la Pyeongchang, în 2018, Max Parrot a aflat că suferă de cancer la sistemul limfatic. În ciuda şedinţelor obositoare de chimioterapie, a fost întotdeauna convins că îşi va relua cariera, lucru pe care l-a făcut după o pauză de şase luni pentru a se vindeca.

Să renunţ nu a fost niciodată o opţiune. Revenirea pentru a participa la aceste Jocuri a fost chiar o sursă uriaşă de motivaţie pentru a învinge cancerul”, a explicat Parrot, care participă la a treia sa Olimpiadă la vârsta de 27 de ani, informează lefigaro.fr.

A fost un șoc, nu cred că vreo persoană din lumea asta poate trata lejer o astfel de veste", a spus el pentru copingmag.com. Au urmat șase luni cu 12 ședințe dure de chimioterapie. 

Faptul că nu mi-am oprit viața în acele clipe și nu am stat în pat m-a ajutat. Chiar dacă nu mă simțeam bine deloc, m-am forțat să ies afară, să fac unele lucruri, ca să-mi ocup mintea", a subliniat el pentru sursa citată.

A trecut prin momente dificile pe care le-a prezentat și pe rețelele sociale pentru a-i ajuta pe cei care erau în aceeași situație cu el. „Psihologul meu sportiv m-a ridicat mult în momentele cele mai grele, găsind metode să fiu puternic din punct de vedere mintal. Familia mea a jucat un rol important pentru a trece peste acest hop, la fel și prietenii, doctorii, asistentele, nutriționistul, antrenorul de fitness", a mai spus Max, notează gsp.ro.

Ce l-a motivat pe Max Parrot să depășească toate obstacolele

Activ de la trei ani, când a început să schieze, iar la nouă a ales snowboarding-ul, acele șase luni au fost cumplite. 

Motivația mea principală în timpul tratamentului a fost să mă întorc din nou pe pârtie. Cât eram în spital m-am simțit ca un leu în cușcă. Îmi doream enorm să fiu pe snowboard. După ce am încheiat lupta cu cancerul a fost ca și cum s-a deschis ușa cuștii. Imediat m-am pus pe snowboard, am trăit o bucurie imensă", a explicat el, pentru sursa citată.

În iunie 2019, sportivul a anunțat că boala sa e istorie și apoi încet-încet și-a recăpătat forma fizică, revenind în prim-planul sportului pe care l-a îndrăgit atât de mult.

Ce a învățat olimpicul în cele 6 luni cumplite de luptă cu cancerul

Acum privește viața altfel. „Dacă aș putea să mă întorc în timp și să nu am cancer, să trăiesc o viață normală, nu aș vrea acest lucru. E ciudat că spun acest lucru, dar am învățat mult din acea perioadă și sunt recunoscător că am trecut prin această experiență pentru că sunt o persoană cu totul diferită", a spus el.

Ce a învățat? „Să trăiesc în prezent. Trebuie să realizăm că nu vom fi aici pentru totdeauna, intrăm în anumite rutine și ne purtăm ca și cum am fi nemuritori. Dar nu e cazul! Am fost aproape de acea clipă... Acum mă bucur de micile momente, cum ar fi să beau o cafea dimineața sau să apreciez mai mult snowboarding-ul", a subliniat Parrot într-un interviu pentru olympics.com, citat de gsp.ro. 

Sursa foto: Twitter - Olympics

Comentarii Facebook