HANDBAL: România se va duela cu vicecampioana mondială si campioana europeană

 

Naționala României de handbal are o uriașă șansă de a se roda alături de alte echipe de primă mână din lume, grație noului antrenor, spaniolul Xavier Pascual, antrenor și la echipa Barcelona.

 

Naționala de handbal masculin a României se va duela din nou cu marile forțe ale planetei în partide amicale.

 

În perioada 18-23 decembrie, tricolorii vor efectua un cantonament la Barcelona, iar acolo vor întâlni pe 20 decembrie vicecampioana mondială Qatar. Reprezentativa asiatică este antrenată de spaniolul Valero Rivera Lopez (foarte bun prieten cu selecționerul României), fost antrenor timp de două decenii la Barcelona și selecționer al Spaniei între 2008 și 2013.

 

La inițiativa lui Xavier Pascual și a lui Marius Pintea, membru al staff-ului tehnic, la stagiul de pregătire va participa și naționala de tineret a României.

 

Faptul că avem acest cantonament în Barcelona are multe conotații pozitive. În primul rând, toți componenții echipelor naționale de seniori și tineret vor avea ocazia să vadă ce înseamnă industria handbalului. Vreau să se simtă importanți și să vadă că federația face totul ca ei să se pregătească la cele mai înalte standarde. Pasqui va sta cu ochii ațintiți și pe viitorul nostru, pe jucătorii tineri, și împreună cu Mihailă, antrenorul naționalei de tineret, vor face strategia pentru următoarele calificări la turneele finale", a subliniat Alexandru Dedu, presedintele Federației Române de Handbal.

 

În ianuarie, Ghionea&Co vor întâlni campioana europeană Germania într-un meci în deplasare pe 3 ianuarie la Krefeld. Ulterior, tricolorii vor participa la un puternic turneu amical (Yellow Cup) în Elveția alături de țara gazdă, Slovacia și Brazilia.

 

”Este îmbucurător că Federația Română de Handbal începe să se învârtă în sfere înalte, iar lucrurile sunt posibile deoarece avem credibilitate pe plan internațional și totodată datorită faptului că am adus un antrenor de asemenea talie ne deschide niște uși. Spre exemplu, în Germania am fost invitați de bunul meu prieten și fost coleg Dagur Sigurðsson. Îmi aduc aminte că deseori naționala României juca în trecut partide cu echipe din liga secundă din Germania și nu era ok. Eu și Pasqui avem o folozofie comună: pentru a ne bate din nou cu cei mai buni, trebuie să jucăm din nou cu ei, indiferent dacă mai pierdem meciurile amicale!", a precizat fostul triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona.

 

Conform contractului cu FRH, Xavier Pascual Fuertes se va ocupa în această iarnă și de trasarea unei strategii pentru loturile de cadeți și juniori, urmând a se întâlni cu jucătorii în cantonamentele din țară.

 

”Xavier Pascual nu vine doar ca antrenor al echipei naționale, ci ca un om care face parte dintr-un sistem performant și încearcă să facă ca și al nostru să funcționeze. Într-un viitor, sper cât mai îndepărtat, când el și Martin Ambros nu vor mai fi selecționerii naționalelor României, îmi doresc din suflet ca modul lor de lucru, seriozitatea, profesionalismul să rămâne în România și în acest context  aportul lor la progresul handbalul nostru nu va avea preț", a concluzionat Alexandru Dedu.

Comentarii Facebook