Hagi și Lucescu despre dispariția lui Balaci: Noi suntem un popor de oameni foarte invidioși

 

Mircea Lucescu (73 de ani) crede că românii nu știu să își prețuiască valorile și de aceea, de multe ori, foste glorii ale sportului românesc preferă să muncească în străinătate.

 

Ca și cu Gică Hagi, suntem extrem de pretențioși cu numele. Uitați-vă ce se întâmplă și cu Halep! Așteptăm ca aceste nume să facă miracole. N-a existat niciun moment răbdarea de a-i trata ca pe niște începători în meseria asta de antrenori.

 

Atunci când au terminat poate și ei s-au grăbit, dar nu cred asta. Se distruge într-o fracțiune de secundă, dar se construiește greu și în ani. Absolut tot. Mai ales aici, la fotbal, unde te confrunți mereu cu 20 de caractere diferite”, a spus Mircea Lucescu, într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport .

 

”În străinătate este mai ușor, pentru că acolo ești tratat ca antrenor și atât, nu se mai caută ce ai făcut înainte. Suntem extrem de pretențioși cu cei care trec de la cariera de jucător la antrenorat. Nu are nicio legătură una cu alta. Problema este a invidiei, că noi suntem un popor de oameni foarte invidioși. Când Balaci a revenit la Craiova, mai erau alți 10 care doreau să fie acolo și care erau convinși că erau mai pricepuți ca Ilie. El n-a suportat criticile, mai ales cele de la olteni, care erau răutăcioase”, a mai spus Mircea Lucescu, la Digi Sport.

 

Gică Hagi este de acord cu ”Il Luce”. ”Noi românii avem probleme, nu știm să ne prețuim valorile, nu știm să fim lângă jucătorii mari, să le creăm un cadru. Totul pleacă de la invidie! Cât timp trăiește, avem această problemă cu oamenii. Abia după ce nu mai sunt printre noi începem să-i ridicăm în slăvi. Atunci când nu mai contează!”, a spus și Gică Hagi, de asemenea prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Comentarii Facebook