Grecia - România 3-1! Cei 4 ”tricolori” care au jucat prost

 

Piţurcă a făcut câteva alegeri neinspirate pentru meciul cu Grecia și a mizat pe experiența unor jucători ”expirați”, care au spus tot ce aveau de spus în fotbal.

 

Având lipsuri precum Tătăruşanu, Pintilii şi Chiricheş, Pițurcă a încercat să improvizeze și i-a titularizat pe Lobonţ şi Cociş, scrie prosport.ro

 

Lobonţ - rezervă eternă la Roma, nu a evoluat niciun minut în acest sezon. Ajuns la 34 de ani, cel poreclit "Pisica" are doar 5 meciuri în ultimul an şi jumătate, iar acest lucru s-a văzut. Piţurcă a mizat pe experienţa lui, dar "Lobby" este departe de forma arătată în perioada de glorie. Nu i se poate imputa clar vreun gol, însă a fost în permanenţă nesigur, lucru care i-a afectat şi pe fundaşi, care au "împrumutat" parcă din stângăciile goalkeeper-ului. Mai mult ca sigur, Pantilimon, care a devenit titular la City în ultima perioadă, ar fi fost o alegere mai inspirată.

 

Cociş - probabil cea mai neinspirată alegere a lui Piţurcă. Ieşit din circuitul naţionalei de mult timp, fotbalistul Zakarpattiei Uzhhorod a înotat în multe momente pe teren. A fost complet deconectat de la miza meciului şi nu i-a oferit suficient sprijin lui Bourceanu, care a reuşit totuşi să mai repare din gafele făcute de acesta. Piţurcă a pariat pe inteligenţa acestuia şi pe faptul că este un jucător care respectă cu sfinţenie sarcinile tactice şi l-a preferat lui Costin Lazăr. Acesta din urmă avea marele avantaj că îi ştia extrem de bine pe adversari, evoluând la PAOK, dar putea fi mult mai util şi pe fază ofensivă, fiind un jucător care are în "arsenal" pasa decisivă.

 

Torje - în ultimul moment, Piţurcă a decis să mizeze pe fotbalistul care a prins un singur joc la Espanyol în acest sezon. Iniţial selecţionerul voia să îl utilizeze pe Bănel Nicoliţă, un fotbalist de travaliu, care "ară" terenul, dar s-a răzgândit în ultima clipă. Şi a ales prost, spunem noi, chiar dacă mijlocaşul dreapta a livrat centrarea pentru golul lui Stancu. Exceptând acea fază, Torje a pierdut multe baloane, a ajutat prea puţin defensiva şi a avut un joc extrem de dezorganizat. Mai mult, în repriza secundă a dispărut total din joc, demonstrând că este departe de forma fizică ideală, lucru firesc în măsura în care nu are meciuri în picioare.

 

Tănase - probabil că dintre toţi cei menţionaţi până acum, decarul Stelei era singurul care să aibă argumente pentru a fi titular într-un astfel de meci. "Dodel" a fost motorul campioanei în ultimele luni, de evoluţia lui depinzând în mare măsură jocul echipei lui Reghecampf. Totuşi, aseară mijlocaşul a fost poate cel mai slab de pe teren: în general bun pe faza defensivă, Tănase a fost extrem de indisciplinat tactic, din cauza greşelii lui naţionala primind golul doi. În ceea ce priveşte atacul, fotbalistul de 26 de ani a fost mai mult decât discret. Grecii l-au "citit" repede, iar "celebrul" său dribling (altfel previzibil, dar cu rezultate în Liga 1) a fost contracarat cu o uşurinţă dezarmantă.

 

Comentarii Facebook