Florian Walter și-a cumpărat echipa de fotbal cu bani din evaziune fiscală. Prin fotbal se ”albesc” banii

 

Cumnatul lui Florian Walter a dezvăluit cum a reușit omul de afaceri să ”spele” 80 de milioane de lei prin cumpărarea unei echipe de fotbal. 

 

Daniel Spirea Stoica a dezvăluit că Walter a dat un avans de 2.6 milioane de lei pentru cumpărarea clubului de fotbal Petrolul Ploiești, prin intermediul lui Daniel Capră, unul dintre finanțatorii echipei de fotbal. Capră este arestat în alt dosar de evaziune fiscală.

 

Cumnatul lui Walter a spus că, în anul 2012, Walter Florian i-a cerut să realizeze un contract de achiziție de clorură de sodiu, necesară pentru deszăpezirea străzilor din București, între firma sa, Euro Grup SRL și societatea JIF SRL din Prahova, patronată de frații Daniel și Nicolae Capră. ”În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, Euro Grup SRL a încheiat un contract cu Compania Romprest Service, societate controlată de Walter Florian, pentru aceeaşi cantitate de clorură de calciu. Tot atunci, fiind plătit către S.C. JIF S.R.L. un avans de aproximativ 2.600.000 lei, Capră Nicolae, urmând să folosească acest avans, pentru a prelua, prin intermediul S.C. JIF S.R.L., împreună cu fratele său, Capră Daniel, clubul de fotbal Petrolul Ploieşti. Clorura de calciu a fost imporatată din China în Bulgaria la firma Logicity LTD., societate deţinută de mine şi de Stoicescu Vasile, fiind apoi livrată la firma S.C. Corn Impex Cereal Oil S.R.L. din România, firmă fantomă, controlată de Capră Daniel”, a declarat cumnatullui Walter.

 

Patronul din acte al echipei Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, a confirmat ingineria financiară. ”În cursul anului 2012, ocupându-mă de administrarea S.C. Coresio Euroinvest S.R.L., dar şi de relaţiile comerciale derulate de firma soţiei mele, S.C. JIF S.R.L. Păuleşti, prin intermediul administratorului de atunci al S.C. EURO GRUP S.R.L., numitul Stoica Spirea-Daniel, am încheiat contracte comerciale având ca obiect achiziţia şi livrarea unei cantităţi de peste 3000 tone de clorură de calciu. Personal nu am văzut acest produs niciodată şi recunosc că tranzacţia a fost fictivă în scopul ca S.C. CompaniaRomprest Service S.A., administrată de Walter Florian, să-şi poată deduce TVA şi impozitul pe profit”, a declarat  Nicolae Capră, notează evz.ro.

 

În dosarul lui Walter a fost arestat și Carol Vizi Mark, omul său de încredere, care a fost condamnat în 2014 pentru furt de benzină. 

 

Carol Vizi Mark a alimentat de la stațiile de benzină și a fugit fără să mai plătească, folosind numere de înmatriculare false. Curtea de Apel Cluj l-a găsit vinovat și l-a condamnat la plata unei amenzi penale în sumă de 3.000 de lei.

 

Vizi acționa în Turda și Câmpia Turzii. Vizi se ocupa de ”albirea” banilor lui Walter. El era împuternicit să opereze în conturile bancare ale grupului de societăți Naptrif, de unde retrăgea sume de ordinul sutelor de mii de lei și le livra, la București, profesorului universitar de la Facutatea de de Bussines din Cluj-Napoca, Iustin Pop, arestat și el.

Comentarii Facebook