Finala Roland Garros: Ce au spus Simona Halep și Sloane Stephens înainte de marele meci



Simona Halep joacîă cea de-a treia sa finală de Roland Garros, sâmbătă după-amiază, împotriva americancei Sloane Stephens.

Numărul 1 mondial are lansa de a câștiga primul său titlu de Grand Slam, după un meci istoric în semifinale, împotriva Garbinei Muguruza. Cu toate că abia a intrat în top 10 WTA, adversara sa din finala are deja în palmares un trofeu de Gran Slam, fiind câștigptoarea de anul trecut de la US Open.

"Cred că am aceeaşi plăcere, aceeaşi bucurie că am ajuns în această ipostază din nou. Este un moment special să pot juca din nou o finală la Roland Garros şi pot spune că e turneul meu favorit de Grand Slam, mă simt ca acasă aici, mă bucur că va fi o nouă provocare. E doar un alt meci, nu va fi special, nu contează rezultatul. Vreau să joc cel mai bun tenis, să lupt şi vom vedea cine va învinge. Eu nu simt presiunea. E doar o provocare mare pentru mine şi e o şansă mare să câştig turneul visurilor mele. Trebuie doar să joc cum am făcut-o ieri, am mai jucat împotriva ei. Vreau doar să zâmbesc mâine (n.red. sâmbătă)", a declarat Simona Halep înaintea meciului.

În privinţa adversarei sale din finală, Sloane Stephens, Simona a mărturisit: "A fost uimitor ce a făcut ea anul trecut. Fără să joace 9-11 luni a revenit şi a câştigat un Grand Slam, aşa că e uimitor. Ştiu că e o jucătoate uimitoare, e puternică şi mâine voi înfrunta o adversară care joacă la fel ca adversara din semifinală (n.r. – Garbine Muguruza). Ştiu ce trebuie să joc, dar acum e diferit. E uimitoare, mai ales prin ce a făcut la US Open...".

Referindu-se la cele trei finale majore pierdute de Halep, două la Roland Garros (în 2014, cu Şarapova, şi în 2017, cu Ostapenko) şi una la Austalian Open (contra lui Wozniacki, în acest an), Sloane a ţinut să sublinieze: "Niciun avantaj pentru Halep pentru că eu am un titlu, iar ea nu are nicunul", potrivit Mediafax.

Jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă au fost curioşi să afle ce va face Sloane dacă va câştiga al doilea trofeu de Mare Şlem după US Open 2017, dar s-au ales cu un răspuns diplomat: "Doar mă voi duce acolo şi voi juca finala. Se întâmplă atâtea înainte să te gândeşti la cum e să ridici trofeul. Nu trebuie să te gândeşti la cât va dura finala...Sunt atâtea lucruri care-ţi vin în minte, te gândeşti la orice se poate întâmpla, aş avea timp să joc de şase ori meciul în minte. Dar eu mă gândesc doar la ce am de făcut, să ascult sfaturile antrenorului meu şi să am mintea limpede", a mai declarat adversara Simonei.

Meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens este programat pentru sâmbătă, 9 iunie, de la ora 16.00.

Comentarii Facebook