Marti 5 Iulie

FC Timisoara si Gloria, retrogradate din cauza datoriilor! Echipele nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012


FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate, pentru ca nu au primit licentele pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1.

Directorul de licentiere Viorel Duru a anuntat ca FC Timisoara are datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistrita are datorii la buget.

Nu au primit licenta nici echipele Universitatea Craiova, Unirea Urziceni si Victoria Branesti.

Timisoara ar putea ajunge chiar in esalonul al III-lea, pentru ca nu s-a depus in termen dosarul de licentiere pentru esalonul secund.

FC Vaslui a profitat cel mai mult si va juca Liga Campionilor, iar Gaz Metan Medias va juca in premiera intr-o cupa europeana. De asemenea, Sportul Studentesc a fost salvata birocratic de la retrogradare.

"In urma evaluarii documentatiei prezentate de fiecare club la data limita, 31 martie, (...) s-a propus refuzarea licentei pentru urmatoarele cluburi: FC Timisoara, Gloria 1922 Bistrita, FC U Craiova, CS Gaz Metan Medias, FCM Tg. Mures, CFR Cluj si ACS Victoria Branesti, iar CS Unirea Urziceni SA nu a solicitat licenta. Comisia de licentiere a analizat raportul directorului de licentiere, impreuna cu documente suplimentare care au fost aduse in timpul functionarii comisiei de prima instanta, si a refuzat propunerea de respingere a licentei in cazurile CFR Cluj, Gaz Metan Medias, FCM Târgu Mures, FC Timisoara si Gloria Bistrita. Au fost confirmate propunerile in cazurile Victoria Branesti, Universitatea Craiova si Unirea Urziceni. Dintre cluburile pentru care s-a respins refuzarea licentei, am constatat ca la Timisoara si Gloria documentele financiare prezentate de cluburile in cauza ar fi putut fi nerelevante pentru indeplinirea criteriilor financiare (...) si am apreciat ca ar fi motive pentru a apela decizia comisiei de prima instanta privind acordarea licentei. Universitatea Craiova SA a facut de asemenea apel la decizia de neacordarea a licentei", a spus Viorel Duru, directorul de licentiere al FRF.

Comentarii Facebook