Erik Lincar după succesul cu Petrolul: „Le-am zis jucătorilor înainte de meci că trebuie să joace ca niște campioni. Pentru mine sunt campioni!”


Universitatea Cluj a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 (asigură promovarea directă) după ce  marţi, a avut parte pe teren propriu, de o victorie uriașă. „Studenții” s-au impus cu scorul de 3-1, în ultimul meci din etapa a șasea a play-off-ului, cu Petrolul Ploiești. Erik Lincar a fost mulțumit de rezultat, însă nu a ezitat să vorbească și despre „meteahna” fotbalului românesc. Potrivit antrenorului, fotbaliștii români au adesea tentația de a se relaxa la repriza a doua, după ce obțin un anumit rezultat. Lucru oarecum confirmat aseară și de alb-negri.

Reamintim că Erik Lincar a utilizat următorii jucători: Gorcea – Romeo (Ribeiro din min. 85), Ilie, Ispas, Pîrvulescu – Balgiu, Pires (c), Fernandes (Filip din min. 75) – Tescan (Haită din min. 56), Hofman (Ciobanu din min. 75), Boiciuc (V. Alexandru din min. 85).

 „O primă repriză în care ne-am creat foarte multe ocazii. E adevărat că terenul a fost destul de greu și am depus foarte mult efort, dar nu le-am dat șanse să aibă numeroase ocazii în prima repriză, dar repriza a doua a fost începută ezitant de noi. Apoi au avut și ei momente bune, în care puteau să revină în joc, să marcheze golul doi”, a declarat tehnicianul Universității la finalul partidei. 

E o meteahnă a fotbalului românesc, relaxarea asta (n.r. – se referă la repriza a doua). Preluarea lui Ely și iese mingea afară, dar ce să facem? Murim pe margine, albim și o să facem și infarct, că nu avem ce face. Sunt meciuri cu tensiune, cu presiune. Felicit jucătorii, le-am zis înainte de meci că trebuie să joace ca niște campioni. Pentru mine sunt campioni! Trebuie să facă asta meci de meci”, a adăugat Lincar. 

În urma acestei victorii, „U” revine pe poziția a doua direct promovabilă și trece cu un punct peste Hermannstadt și la trei de Petrolul. În etapa a șaptea, echipa noastră primește vizita celor de la Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 15:00.

Menționăm că în conferința premergătoare meciului de marți, antrenorul Universității a vorbit și despre regulamentul de departajare al echipelor aflate la egalitate de puncte.

Nu e un meci de șase puncte, poate e de patru, pentru că la final în cazul echipelor care vor fi la același număr de puncte nu se vor lua în considerare jocurile directe și se vor lua locurile din clasament de la finalul campionatului regular. Acolo Petrolul a fost pe primul loc, noi pe al doilea și Hermannstadt pe trei”, a explicat Lincar. 

FOTO: Marius Jucan

Comentarii Facebook