Erik Lincar, despre meciul istoric cu Hermannstadt: „Nu îmi doresc să fac spectacol. Factorul mental va fi decisiv”


Universitatea Cluj este în fața unui meci istoric, „studenții” vor lupta în această seară pe Cluj Arena, cu promovarea pe masă. După șapte ani de vise, „U” poate reveni în sfârșit pe prima scenă a fotbalului românesc. Alb-negrii joacă împotriva celor de la FC Hermannstadt marți, de la ora 19:30. Lincar spune că își dorește o victorie mai mult decât să facă spectacol, deși știe că publicul așteaptă un derby incendiar. 

 „Întâlnim o echipă foarte bună, o echipă despre care am spus tot timpul că are cel mai bun lot la Liga a II-a. Au reușit să transfere mulți jucători de Liga 1. Și anul acesta au făcut în luna ianuarie câteva transferuri foarte importante. Se vor întâlni echipele de pe locurile 2 și trei. Eu sunt bucuros că am reușit pe parcursul acestui an să venim mai aproape de Petrolul, să fim în zona în care să avem șansa să promovăm direct de pe locurile 1 sau 2 la Liga 1.

Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos. Cred că fiecare echipă va fi interesată de rezultat. Chiar îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol, cum în general lumea asta își dorește. Noi avem un obiectiv de îndeplinit. Suntem aproape de a reuși acest lucru, dar vom putea doar dacă vom fi foarte concentrați, foarte serioși, dispuși la efort. Atunci cred eu că avem șanse foarte mari să câștigăm jocul. Jucăm pentru cariera noastră, pentru performanța de a promova această minunată echipă la Liga 1 și cred eu că toată lumea va aprecia și va respecta acest lucru”, a declarat Lincar în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat despre motivarea jucătorilor, Lincar a spus: „La ”U” Cluj am avut probleme în momentele în care am jucat cu echipele mai slab cotate și avem numeroase exemple. De aceea, nu îmi fac griji că echipa mea nu va fi motivată sau nu își va dori extrem de mult să câștige”.

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în acest sezon, ambele partide disputându-se la Mediaș. În sezonul regulat, ”U” s-a impus cu 2-0 în fața sibienilor, golurile fiind reușite de Tescan și de Ely Fernandes. În turul play-off-ului, întâlnirea dintre FC Hermannstadt și ”U” s-a încheiat cu un scor alb, scrie fcucluj.ro. 

Comentarii Facebook