După o pauză de opt ani, „U” a revenit în semifinalele Cupei României. Sabău: „Ne bucurăm că am revenit acasă”


După o pauză de opt ani, „U” a revenit în semifinalele Cupei României și are șansa în această seară, 27 aprilie, să lupte pentru accederea în finala competiției. Meciul cu UTA din această seară marchează și revenirea „studenților” pe Cluj Arena, după o perioadă pe care am petrecut-o departe de casa noastră.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în semifinalele Cupei României în anul 1953. Pe 22 noiembrie 1953, Flamura Roșie Arad (numele echipei din Arad în acea perioadă) trecea de Știința Cluj (denumirea Universității Cluj din acea perioadă). UTA Arad a trecut în aceste zile printr-o schimbare la nivelul băncii tehnice, Mircea Rednic devenind noul antrenor al echipei. El va debuta cu ocazia acestui duel din semifinalele Cupei României. În drumul spre trofeul întrecerii este cunoscut și oponentul, Sepsi OSK calificându-se pentru a treia oară în ultimele patru ediții în finala Cupei, după 3-0 în fața lui CFR Cluj, transmite FC Universitatea Cluj.

Așa se spune și de multe ori e și adevărat (n.r. faptul că aducerea unui antrenor nou la o echipă poate produce un șoc). Sper ca noi să arătăm așa cum trebuie și jucătorii să-și dorească victoria. Venim după un meci destul de greu la Mediaș. Ne bucurăm că am revenit acasă, pe un gazon excelent. Vor fi și foarte mulți suporteri, așa că avem toate condițiile să ne calificăm și sper să-și dorească foarte mult jucătorii, pentru că totuși e o performanță”, a punctat Ovidiu Sabău, la conferința de presă premergătoare meciului.

Sabău consideră că UTA va aborda într-un mod foarte serios jocul.

Îl cunosc foarte bine pe Mircea Rednic și știu că își doresc și ei mult să prindă finala. El va face tot ce e posibil să joace o finală. Dacă ne-am refăcut din punct de vedere fizic și mental și înțelegem că și acest obiectiv este foarte important, vom fi bine. Nu trebuie să ne gândim că e foarte greu meciul de luni cu Voluntari. Până atunci ne putem recupera, avem suficiente zile la dispoziție. E foarte important și ce văd la ultimul antrenament, cum arată jucătorii. Apoi să fiu inspirat când alcătuiesc primul 11 și la schimbări. Ceea ce le spun e foarte important să le ajungă în minte și la suflet. Într-un astfel de joc, cred că ei ar trebui să-și dorească foarte mult să se încarce din toate punctele de vedere”, a transmis Neluțu Sabău.

Foto: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook