Duckadam in lacrimi dupa Sevilla! I-a rupt Valentin Ceausescu mana si l-a fortat sa se retraga?


Publicatia The Guardian scrie despre drama traita de actualul presedinte al Stelei dupa finala de la Sevilla, unde a aparat 4 penaltiuri, iar Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni.

Publicatia londoneza a investigat cazul si a tras concluzia ca eroul Stelei a fost fortat sa se retraga la doar 27 de ani in urma unui conflict cu fiul dictatorului Nicolae Ceausescu, Valentin.

Jurnalistul Jonathan Wilson, expert Guardian in fotbalul din estul Europei, a comentat pe larg cazul Duckadam.

"Adevarul e un privilegiu imens in Romania si e foarte greu sa stii exact ce s-a intamplat dupa finala CCE dintre Steaua si Barcelona. Sunt zvonuri conform carora Duckadam ar fi fost impuscat sau taiat la mana de unul dintre apropiatii lui Ceausescu, invidiosi pentru ca portarul primise o masina ca bonus pentru evolutia sa in partida istorica de la Sevilla. Toate astea au disparut din prim-plan dupa ce Helmuth s-a intors pentru o perioada scurta in poarta echipei Vagonul Arad", scrie Guardian, citat de sport.ro.

"S-a spus atunci ca absenta ta ar fi fost cauzata de o boala a sangelui care necesita transfuzii foarte dese. Niciodata nu a vrut sa vorbeasca despre acest subiect, desi exista voci care spun ca Ceausescu insusi a pus ca el sa fie batut si sa-i fie atacate in special mainile care l-au facut celebru. Am incercat sa dau de el, dar nu am reusit. Un jurnalist italian i-a luat un interviu, l-a intrebat despre acest subiect, iar ochii i s-au umplut instant de lacrimi.

Apoi, a schimbat subiectul. Cred ca e putin probabil ca Valentin Ceausescu sa fi facut asta, era total diferit fata de restul familiei lui. Conducea o Dacie si nu avea reputatia de om care se bucura de statutul sau, asa cum se intampla in cazul lui Nicu, fiul cel mic al dictatorului
", mai spun jurnalistii britanici.

Comentarii Facebook