Duminica 28 Aprilie

Doliu la CFR Cluj! A murit Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu! - FOTO


Alexandru Matei, cunoscut de toți sub numele de ”Nea Sandu!”, s-a stins din viață.

Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor - dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu! 

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători!

Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, scriu cei de la CFR Cluj.

394291378_712530327570927_3313916913970691290_n (1).jpg

Alexandru Matei a fost poreclit „Ferguson”, a jucat la CFR Cluj în 1982, pe postul de fundaș.

În 1985, după doar trei sezoane petrecute ca jucător la CFR Cluj, Alexandru Matei a decis să facă pasul la nivelul birourilor, ocupând prima funcție administrativă din viața sa. El a devenit conducător la CFR, funcție pe care a ocupat-o mulți ani de zile.

De asemenea, la începutul anilor 2000, la scurt timp după ce omul de afaceri Arpad Paszkany prelua clubul din Gruia, Alexandru Matei a fost pentru o scurtă perioadă de timp și antrenor.

Pe atunci, CFR Cluj evolua în eșalonul al treilea din fotbalul românesc. După plecarea lui Marius Bretan de pe banca tehnică, Alexandru Matei a ales să coboare în iarbă din nou și să stea la marginea terenului, chiar dacă în acte era director sportiv.

Doar trei meciuri a antrenat cel poreclit „Ferguson” echipa CFR Cluj. Însă, cu el în calitate de „intermiar”, ardelenii au câștigat toate cele trei partide fără să primească gol.

Până în 2014, când Arpad Paszkany a renunțat la acțiunile de la CFR Cluj, Alexandru Matei a lucrat, în calitate de director sportiv, cu nu mai puțin de 15 antrenori, între care și străinii Bergodi, Trombetta, Mandorlini, Costa, Conceicao sau Paulo Sergio, scrie prosport.ro.

Comentarii Facebook