Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea o femeie arbitru. Ce sancțiuni a primit


Liderul mondial ATP, Novak Djokivic, a fost descalificat de la turneul de Grand Slam US Open, după ce acesta a lovit cu o minge o femeie arbitru de linie.

Totodată, acesta fost sancționat cu pierderea tuturor punctelor și a banilor adunați până acum la turneu.

Incidentul a avut loc în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, la scorul de 5-6, după ce adversarul lui Nole reuşise break-ul. Djokovic a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva, conform digisport.ro. 

Reacţia USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat, care a fost preluat şi postat de organizatorii de la US Open.

"În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident.", se arată în comunicat.

Comentarii Facebook