Dezamăgire pentru echipa clujeană: „U” Cluj pierde la Chiajna și este condamnată la baraj


Universitatea Cluj a pierdut cu 1-0 meciul disputat astăzi, duminică 15 mai, împotriva celor de la Concordia Chiajna, în ultima etapă din Liga a 2-a.

Echipa antrenată de Erik Lincar avea nevoie de o victorie împotriva formației ilfovene și un succes din partea celor de la Steaua în meciul cu FC Hermannstadt pentru a promova direct. Universitatea Cluj nu a reușit să câștige la Chiajna, dar și dacă o facea era în zadar. CSA Steaua și FC Hermannstadt au remizat, 0-0, un rezultat suficient pentru ca sibienii să promoveze direct în primul eșalon fotbalistic.

Gazdele au deschis scorul

La Chiajna, Universitatea Cluj s-a prezentat cu o formulă de start nemaivăzută în acest sezon. Erik Lincar a lăsat „vedetele” în afara primului 11 și a trimis pe teren fotbaliști cu minute puține. Ilfovenii au început excelent meciul și au avut șansa de a marca în  minutul trei prin Palmeș. Șutul jucătorului gazdă a fost apărat de Păun, portarul trimis din primul minut pe teren de Lincar.

Gazdele aveau să deschidă scorul în minutul 11 al jocului prin Voicu. Atacantul lui Ianis Zicu l-a dominat clar pe Alarcon, într-un duel fizic și a scăpat ulterior singur cu Păun. Voicu nu l-a iertat pe tânărul goalkeeper și a deschis scorul.

Universitatea Cluj, afectată de ratarea promovării

Jucătorii Universității Cluj au părut depășiți complet în primele minute și doar inexactitatea lui Matiș a făcut ca scorul să rămână doar 1-0, semn clar că înfrângerea cu Hermannstadt a atârnat greu pentru jucătorii lui Lincar. Prima ocazie de gol pentru Universitatea Cluj a apărut abia în minutul 29. Valentin Alexandru a reluat cu capul o minge de la aproximativ 14 metri, dar pe lângă poarta Chiajnei. 

Echipa din Cluj s-a chinuit pe ultima sută de metri, dar fără succes

Erik Lincar i-a trimis pe teren în repriza a doua pe Ely Fernandes, Dragoș Tescan, Paul Pîrvulescu sau Alexandru Boiciuc. Dintre cei patru, Tescan a fost cel mai aproape de gol în minutul 65. Atacantul clujenilor a primit o pasă excelentă de la Hofman, dar a fost blocat perfect de portarul Aldescu.

Concordia a încercat să facă din nou 2-0 pe contraatac.  Nini Popescu a primit o pasă la mijlocul terenului și a finalizat acțiunea din jurul careului de 16 metri cu un șut pe care Păun l-a oprit cu greu.

Universitatea a forțat și în ultimele 20 de minute, dar fără să reușească mare lucru. Elevii lui Lincar au fost lipsiți de idei la finalizare și au plecat învinși în cele din urmă.Comentarii Facebook