Miercuri 24 Aprilie

Derby de tradiţie pe Cluj Arena, U Cluj vs Rapid. Sabău: „Echipa care va sta bine din punct de vedere fizic va câștiga”


U Cluj şi Rapid deschid etapa a 23-a din SuperLiga cu un derby de tradiţie al fotbalului românesc, cele două echipe venind după victorii în primele partide din 2023.

U Cluj este pe locul 14 după 22 de etape, cu 22 de puncte, la două puncte de echipele aflate deasupra liniei de retrogradare (Hermannstadt, FC U Craiova, FC Argeş şi FC Botoşani ocupă locurile 9-12, fiecare cu câte 24 de puncte). Alb-negrii au câştigat în etapa precedentă, 2-1 pe teren propriu cu FC Voluntari, la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor principal după o pauză de opt ani, dar oaspeţii au jucat din minutul 48 în 10 oameni.

„Şepcile roşii” au al doilea cel mai slab atac din campionat, cu 16 goluri marcate (doar CS Mioveni, ultima clasată, a înscris mai puţine, 14), dar n-au mai pierdut pe Cluj Arena de cinci meciuri (patru în SuperLiga şi unul în Cupa României).

A trecut un meci greu cu Voluntari, în care jucătorii au primit ceea ce meritau, laude și aprecieri. Cred că am depășit acel moment, am rămas cu lucrurile foarte bune pe care le-am făcut și am reușit să corectăm ceea ce am făcut mai puțin bine. Sper că am reușit, împreună cu staff-ul, să-i pregătim foarte bine pentru acest nou meci, să conștientizeze importanța jocului și să-i aducem la ora partidei într-o formă sportivă foarte bună. Echipa care va sta bine din punct de vedere fizic va domina jocul și va câștiga. Îmi doresc să nu facem greșeli decisive, care să ne coste.”, a declarat Ovidiu Sabău la conferința de presă premergătoare meciului.

Întrebat dacă va fi un meci special, având în vedere și trecutul său la Rapid, Sabău a spus:

Nu consider că este un meci special. E un club pe care l-am apreciat de fiecare dată, mi-am exprimat respectul deosebit pentru Rapid. Au fost patru ani importanți acolo, am câștigat două campionate. Clubul mi-a redat bucuria să câștig trofee, după ce m-am întors în țară. Ceea ce contează e să știi să apreciezi astfel de momente și în continuare am un respect deosebit. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu echipa mea, să reușesc să-i aduc la forma lor maximă, să fie motivați și de pe margine să fiu destul de inspirat atunci când alcătuiesc primul 11 și când fac schimbări. Sper să găsesc cele mai bune soluții și să le pot da acele sfaturi care să-i ajute în timpul meciului.

Foto: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook