David Popovici primește un milion de lei de la Guvern. Un deputat toacă DEGEABA jumătate din acești bani în fiecare an


David Popovici va primi suma de un milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului. 

Astăzi în cadrul şedinţei de guvern am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi în felul acesta am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă după şedinţa de guvern, conform Agerpres.

Inițial, Popovici ar fi urmat să primească câte 56.000 de lei pentru fiecare clasare pe locul 1, deci 112.000 de lei pentru ambele medalii, contravaloarea a peste 22.000 de euro, de la Ministerului Sportului.

Clubul Dinamo, unde este legitimat, ar mai urma să contribuie cu o sumă de bani, dar nu mai mult de 50% din premiile oferite de Minister, iar COSR poate interveni.

În cele din urmă, Guvernul a îndreptat lucrurile și a acordat o sumă considerabilă pentru uriașa performanță de la Budapesta. 

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber, miercuri, şi în cea de 200 m liber, luni, cu un nou record mondial de juniori.

Sportivul român este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Un deputat din România este mai prețuit decât campionul Popovici

Știri de Cluj a analizat ce venituri are un deputat, comparativ cu dublul medialiat cu aur David Popovici, care va fi acum premiat cu bani mai mulți.

Un deputat primește lunar 1.600 de lei pentru combustibil, 6.000 de lei pentru cazare, sumele fiind primite în mână.  

De asemenea, mai încasează o sumă forferată de 22.000 de lei, din care jumătate pentru salariile consilierilor de la cabinetul parlamentar.

De asemenea, diurna pentru fiecare zi petrecută la Parlament este de 300 de lei, adică 3000 de lei pe lună.  La aceste sume se adaugă salariul de 12.000 de lei.

Trăgând linia, rezultă că un deputat încasează lunar 44.600 de lei, adică 530.000 de lei pe an, iar performanțele nu se pot compara deloc. 

Comentarii Facebook