Alexandru Chipciu și-a reziliat contractul cu CFR Cluj. Mijlocașul ofensiv se alătură „studenților” în Liga 1


După un rând de negocieri intensive, Alexandru Chipciu (33 de ani) și-a reziliat contractul cu CFR Cluj și ajunge la formația rivală din oraș. Mijlocașul ofensiv se alătură „studenților” în Liga 1. 

Alex Chipciu este unul dintre cei mai titrați jucători români ai ultimului deceniu, având în palmares șase titluri de campion al României și un titlu în Belgia, alături de Anderlecht. Mijlocașul vine prin transfer de la CFR, unde a jucat în sezonul trecut 29 de partide și a înscris de trei ori. Mijlocașul câștigă 30.000 de euro lunar, însă nu mai intră în calculele lui Dan Petrescu și pentru sezonul următor. În consecință, oficialii campioanei României i-au găsit fotbalistului un nou angajament. Decizia vine și după ce Chipciu a precizat că nu este dispus să plece din Cluj, asta deoarece are întreaga familie aici și nu vrea să mai plece departe de casă.

În pauza de iarnă sezonului 2019/2020, Alex Chipciu era transferat de către CFR Cluj, unde a câștigat între timp trei titluri de campion al României și o Supercupă. A jucat în 76 de partide în cei doi ani și jumătate petrecuți la CFR, reușind să marcheze de cinci ori și să ofere cinci pase decisive, scrie fcucluj.ro. 

alex.png

În pofida împotrivirii nefondate a fanilor „U” la un transfer de la CFR, tehnicianul Universității Cluj nu a cedat. De aceeași opinie este și Cristi Balaj, președintele CFR Cluj, care consideră că „U” are nevoie de susținerea CFR în această etapă. Reamintim că ultrașii de la „U” au venit cu un mesaj dur după zvonurile apărute în presă despre transferul lui Chipciu de la CFR. Aceștia au afișat un banner cu un mesaj tranșant: „Nu este nimic de negociat, nu vrem șobolani în negru și alb”, au scris suporterii pe bannerul afișat la Cluj Arena. 

Cristi Balaj: „Am văzut și mesajul postat de fanii Universității Cluj, dar mi-e foarte greu să înțeleg”

A existat o discuție legată de plecarea lui Chipciu la Universitatea Cluj. Discuția nu a fost finalizată. Am văzut și mesajul postat de fanii Universității Cluj, dar mi-e foarte greu să înțeleg. Noi avem o relație de respect reciproc cu cei din conducerea Universității Cluj. Ne-am oferit serviciile pentru a-i sprijini cu anumiți jucători. Chipciu este cu mult peste ce are U Cluj în acest moment. Este peste media mijlocașilor din Liga 1. El mai are contract pentru încă un an de zile. Noi suntem dispuși să-i suportăm o parte din salariu, sprijinul este real.

Familia lui Chipciu este în Cluj, au casă aici, copiii lui merg la școală aici. E normal că își dorește să rămână în Cluj și să joace în Liga 1. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, în primul rând își dorește să joace. Dacă s-ar transfera, ar fi cel mai bun jucător de la „U” Cluj”, a spus Cristi Balaj, potrivit PlaySport.

„U” Cluj i-a mai adus în această vară pe Baravykas (UTA), Ov. Bic (U Craiova), Briceag (FC Voluntari), Ad. Bălan (Rapid), Pițian (Chindia) și Florin Purece (Farul).

Foto: Sport Pictures

Comentarii Facebook