David Popovici, înotătorul român care face senzație la 16 ani. Are trei medalii de aur la Campionatele Europene de înot de la Roma - VIDEO


David Popovici (16 ani) a cucerit medalia de aur și în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Sportivul român a înotat în cursa de 200 de metri în 1:45.95 și și-a trecut în cont a treia medalie de la CE de juniori, după aurul de la 100 m liber și argintul de la ștafeta de 4x100 m liber.

Duminică, în jurul orei 20:30, ora României, David Popovici va concura și în proba finală de 50m liber, unde a avut cel mai bun timp din semifinale, 22.75 secunde.

A uluit întreaga lume! Nu există senior care participă în probele de 100 m și 200 m liber la Jocurile Olimpice, să nu fi auzit în aceste zile de performanțele lui David Popovici. Povestea lui este una lungă, dar David nu a venit zilele acestea în performanța mondială.

El a început de acum doi ani, de când a câștigat trei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde a fost declarat sportivul competiției. dar, fiind foarte mic, nu prea a fost băgat în seamă de oamenii din afara acestui sport”, a spus Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, la Digi Sport Matinal.

Comentarii Facebook