Luni 3 Octombrie

David Popovici a strâns o sumă uriașă de bani pentru o mamă grav bolnavă şi rămasă fără casă. Femeia, fostă campioană mondială


David Popovici a făcut un gest superb şi încearcă să o ajute pe Florentina Filipovici să depăşească un moment dificil din viaţa ei. Campionul european şi mondial la nataţie, în vârstă de 17 ani, îşi donează casca şi ochelarii cu care a obţinut performanţe de excepţie la Campionatele Mondiale. Suma strânsă până acum este una uriaşă.

Popovici a anunţat, la începutul lunii, că vine în sprijinul Florentinei, cea care a fost vicecampioană mondială la canotaj în perioada junioratului. Acum, ajunsă la 28 de ani, femeia este grav bolnavă şi nu are unde să stea împreună cu cei trei copii ai săi, o fetiță și doi băieți.

Suma uriaşă strânsă de David Popovici pentru Florentina Filipovici

Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţin bine, îl donez cu toată inima. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, ca în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei”, a fost mesajul transmis de David Popovici pe contul său de Instagram.

popovici-donatii.jpg

Popovici a făcut şi o captură cu suma strânsă cu 3 zile înainte de finalul licitaţiei. 1419 oameni au donat, în total, 117.865 de lei. Se doreşte a se ajunge la aproape 200.000 de lei.

Mesajul lui David Popovici a avut efectul scontat. Astfel, în mai puţin de 12 ore de la reacţia pe care a avut-o pe reţelele sociale, au mai fost făcute aproximativ 400 de donaţii. Suma strânsă a depăşit astfel 140.000 de lei.

„Florentina are 28 de ani și este definiția cea mai bună a unei luptătoare!”

Florentina are 28 de ani și este definiția cea mai bună a unei luptătoare. Vicecampioană mondială la canotaj, se luptă acum cu cancerul mamar aflat în stadiul IV și cu amintirile unei copilării nedrepte și dure. A avut parte de un tată violent, apoi de un soț agresiv. Acum își crește singură cei 3 copii: o fetiță de 7 ani și doi băieți de 3 și 5 ani. Când îi strânge în brațe, nedreptățile trăite și luptele duse par să merite. Inocența și bucuria copiilor îi dau putere să zâmbească și să trăiască în continuare cu speranță”, a anunţat Hope and Homes for Children Romania.

Visează să se facă bine și să le ofere celor mici în continuare siguranță și o casă plină de iubire. Mult timp și-a purtat singură suferința, convinsă că a cere ajutor este rușinos. Acum însă este copleșită de problemele medicale și simte că nu va reuși de una singură. Dar Florentina nu este singură. Ne propunem să o sprijinim în lupta cu boala și să o ajutăm să își țină copiii aproape prin construirea unui adăpost sigur, cu condiții decente de trai, astfel încât cei mici să aibă șansa să se dezvolte echilibrat și armonios alături de ea. Printr-o donație lunară cu cardul pe doneaza.hopeandhomes.ro/ îi poți fi și tu alături, acum, când are cea mai mare nevoie”, au mai scris cei de la Asociația Hope and Mohes dor Children Romania. 


Comentarii Facebook