Miercuri 28 Septembrie

Daniel Stanciu vine la CFR Cluj. Alături de el vine și Copilu. Se se întâmplă cu Mureșan

 

CFR Cluj îi aduce în conducere pe Daniel Stanciu și Marius Copilu, iar Iuliu Mureșan este istorie.

 

Da, am avut o discuție cu cei din conducerea clubului, cu o parte din acționari, cu domnul Băgăcean, care este președintele CA și mai mult ca sigur voi face parte din organigrama clubului în perioada imediat următoare. Eu nu pot să confirm (n.r.: plecarea lui Iuliu Mureșan), că nu am avut o astfel de discuție cu nimeni din conducerea clubului, doar ce am citit și zvonurile care au circulat. Probabil că au mai făcut ceva loc (n.r.: în birou).

 

Da, e o discuție să se întoarcă și Marian Copilu. Nici asta nu pot să vă confirm sută la sută și nici măcar în poziția în care va veni. Probabil că în aceeași poziție. Sau dacă pleacă domnul Mureșan, probabil că va fi în locul lui, director general. Dar sincer nu pot să vă spun cu siguranță. Dacă ar fi să-l parafrazez pe Ianis Zicu, cred că încăpem în aceeași teacă, că amândoi suntem destul de subțirei. Noi ne cunoaștem de foarte multă vreme. El a fost un apropiat al clubului Unirea Urziceni, chiar am avut o relație de prietenie în urmă cu mulți ani și drumurile ne-au mai despărțit. Am discutat în ultima vreme, cred că împreună vom putea face echipă foarte bună.

 

Cred că am avut și vom avea probabil alte domenii de activitate în mare parte, pentru că trebuie să primeze interesul echipei. Eu vă spun doar să așteptăm câteva zile, pentru că acum nu știu amănunte despre poziția fiecăruia. Cred că Marian Copilu e cel mai îndreptățit, după ce s-a întâmplat în sezonul trecut, la felul cum jucătorii, oamenii din club vorbesc despre calitățile lui, cred că e cel mai îndreptățit să fie cel care să administreze acest club în acest moment, în condițiile în care domnul Mureșan probabil nu va mai activa în club, dar asta nu pot să vă confirm. Eu am vorbit, singura discuție am avut-o de o lună și ceva cu cei de la CFR, lucrurile s-au concretizat în ultima săptămână aproape de sută la sută și activitatea mea se va lega doar de partea sportivă”, a spus Daniel Stanciu în exclusivitate la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

 

Despre Conceicao a spus că va rămâne. 

 

Mai ales după victoria de la Astra și ultimele rezultate, cred că sunteți în asentimentul meu că jocul a crescut la CFR. E adevărat, au intrat și vor intra spre sută la sută jucători care au fost accidentați la începutul acestui sezon și deocamdată Toni Conceicao e antrenor, are contract cu echipa până la final și atâta timp cât rezultatele vor fi cele așteptate sau aproape de obiectivul impus, nu se pune problema ca el să plece. De fapt, nici nu am în intenție așa ceva. Nu sunt eu factor de decizie la CFR, dar dacă mă întrebați din afară, sâmbătă seară a învins echipa de pe locul 2, ceea ce spune foarte mult și ne-am apropiat la un punct de Steaua.

 

Urmează un program care poate să-ți dea speranțe că, la iarnă, la întreruperea campionatului, vei fi pe primul loc. Mai multe nu pot să vă spun, că voi fi director sportiv sau ce voi fi. Împreună cu directorul general și cu membrii din conducere, voi activa în ceea ce privește transferurile, tot ce ține de bunul mers al clubului. Și pot să ajut și la partea administrativă, pentru că am experiența necesară. Nu îmi doresc să devin director general, nu mi-am dorit niciodată, nu s-a pus problema. CFR, ca și Dinamo, Steaua, sunt cluburi foarte mari, foarte greu de condus. Din punctul ăsta de vedere îi dau dreptate lui Iuliu Mureșan, nu e ușor să stai în fotoliul de președinte sau director general și atunci vreau să-mi văd limitele”, a precizat Stanciu.

 

Daniel Stanciu a spus că numai din iarnă vor veni alți jucători.

 

Cu siguranță, cred că CFR mai are nevoie de întăriri, dar e prematur pentru că nici eu, nici Marius Copilu nu este angajatul clubului. Cu siguranță CFR are ca obiectiv câștigarea campionatului, la investițiile făcute. Sper să fi trecut peste acel eșec usturător, de pierdere a calificării în grupe, însă obiectivul clar e câștigarea campionatului și cred că și cu lotul actual ar putea să se lupte și cu Steaua și cu Craiova pentru asta. Însă din punctul meu de vedere, ar mai trebui aduși unu-doi. Și Viitorul, dar deocamdată, din punct de vedere al bugetului și obiectivelor stabilite, ele și-au propus să câștige campionatul. Viitorul, deși cuun start mai slab de sezon, e o echipă care și-a depus deja candidatura ca favorită la câștigarea titlului”, a încheiat Stanciu.

 

Daniel Stanciu a mai făcut parte din conducerea cluburilor Poli Timișoara, FC Vaslui, Steaua (actuala FCSB), ASA Tg. Mureș și Dinamo, iar ultima dată a fost în Israel, la Hapoel Acre.

Comentarii Facebook