Dan Petrescu spune că pe bani joacă altfel fotbalistul. Cum a ajuns la această concluzie tristă, dar reală

 

Dan Petrescu a ajuns la concluzia că în ziua de azi fotbalistul joacă altfel de bani. 

 

Petrescu a vorbit într-un interviu cu Andreea Esca despre perioada de la Kuban, dar și de exemplul din China: ”Nu ai cum să antrenezi fotbaliştii care nu-şi primesc banii. Vin la antrenamente, joacă, dar la final nu ai ce să le reproşezi sau ce să le ceri. Aşa mi s-a întâmplat şi la Kuban Krasnodar, de unde nu mi-am mai luat nici acum banii pe 6 luni.

 

Dar ca să înţelegeţi importanţa acestui aspect, vă povestesc o întâmplare din China. (n.r. - Petrescu a antrenat un sezon la Juangsu Sainty, 2016-2017). Am ţinut înaintea unui meci important un discurs în vestiar de 40 de minute. Poate am greşit şi eu, pentru că, de regulă, ţin speechul cam 20 de minute. Se uită jucătorii la mine, aplaudă, se automotivează, simt că i-am conectat total la partidă. După ce termin eu, intră patronul în vestiar...

 

Le spune doar atât. Aveţi următoarea primă... pentru meciul ăsta! Ce crezi că au făcut!? Au început să dea din picioare, să sară, şi mi-au jucat de au rupt pământul! Contează enorm motivaţia financiară, îţi joacă altfel fotbalistul”, a spus Petrescu.

 

Dan Petrescu antrenează la CFR Cluj din vara acestui an.

Comentarii Facebook