Dan Petrescu o ia pe urmele lui Marius Șumudică. Ce jucător a exclus din lot antrenorul de la CFR Cluj


Dan Petrescu o ia pe urmele lui Marius Șumudică. Tehnicianul de la CFR Cluj a exclus din lot pe unul dintre jucătorii de bază ai echipei campioane. Gestul seamănă cu cel făcut de Marius Șumudică, în august, când acesta conducea banca tehnică a grupării9 din Gruia. La acea vreme, Șumudică l-a dat afară pe Alex Chipciu, deși acesta adusese golul calificării în meciul din preliminariile Champions League disputat cu Borac Banja Luka. Dar, în acel caz, decizia antrenorului a fost „întoarsă” de conducătorii clubului.

Dan Petrescu o ia pe urmele lui Marius Șumudică

Dan Petrescu o ia pe urmele lui Marius Șumudică. „Bursucul” are o perioadă complicată la echipa pe care a condus-o spre 3 titluri consecutive de campioană. CFR Cluj are parcursul „gripat” de ceva vreme. Rezultate slabe în grupa din Conference League, victoriile nu se mai înșiră „ca pe ață” nici în Liga 1, eliminare prematură în Cupa României. Și pentru ca situația să devină și mai tensionată, Dan Petrescu a luat o decizie riscantă, dar, probabil, justificată din punctul său de vedere.

Dan Petrescu (53 de ani), la fel ca predecesorul său, Marius Șumudică (50 de ani) a exclus un jucător de bază din lotul echipei campioane, scrie gsp.ro. Este vorba de croatul Gabriel Debeljuh (25 de ani) cu care a intrat în conflict și pe care l-a trimis la echipa secundă. Nu se cunosc deocamdată motivele care au dus la această decizie, dar e cert că atacantul vrea să plece de la formație din cauza acestui conflict. Debeljuh a fost adus în vara anului trecut de la FC Hermannstadt. El a marcat 4 goluri în 22 de meciuri jucate în acest sezon. Croatul a înscris cele două goluri prin care clujenii autrecut de Lincoln, intrând, la acea vreme în brajul pentru grupele Champions League.

Ce jucător a exclus din lot antrenorul de la CFR Cluj

Dan Petrescu s-ar putea confrunta cu deznodământul din situația lui Marius Șumudică. În acel caz, inițial, tehnicianul declarase că hotărîrea lui e definitivă. Totul pornise de la informația conform căreia Alex Chipciu l-ar fi agresat la un antrenament pe unul dintre portarii de rezervă ai CFR-ului, Otto Hindrich. Ca o altă coincidență cu situația de acum, Chipciu adusese calificarea echipei în turul 3 preliminar al Champions League, marcând golul decisiv în partida cu Borac Banja Luka.

Nu stau să fac un caz Chipciu acum, este un jucător valoros, care a jucat de când am venit, a marcat un gol care ne-a calificat (n.r. – cu Borac Banja Luka). Nu cred că trebuia să aibă atitudinea asta. Nici măcar până în momentul de faţă… mă aşteptam la nişte scuze, dacă ar fi vrut să facă un pas de reconciliere. De fapt, trebuia să-şi ceară scuze faţă de grup… dar nu le-am primit.

Am considerat că drumurile noastre se despart. Din momentul de faţă, Chipciu nu mai face parte din lotul CFR-ului şi nu mă mai întrebaţi despre el, asta e decizia strict a antrenorului Şumudică”, declara Marius Şumudică, la acea vreme, în cadrul unei conferinţe de presă.

La scurtă vreme, Chipciu a fost reprimit în lot, la intervenția conducătorilor clubului, iar Șumudică a „întors-o ca la Pliești”, spunând că el nici nu a văzut ce s-a întâmplase, de fapt. Rămâne de văzut dacă Debejluh va avea parte de aceeași soartă sau, în cazul său, „zarurile sunt aruncate”.


Comentarii Facebook