Cum poate ajunge Simona Halep din nou pe locul 1 mondial, după Indian Wells


Simona Halep poate redeveni liderul mondial al clasamentului WTA după finalizarea turneului de la Indian Wells, care va avea loc în perioada 6-17 martie, în SUA.

Simona are în acest moment 5.727 de puncte și are de apărat 390 de puncte la Indian Wells, după semifinalele de anul trecut. Astfel, dacă va câștiga turneul, va ajunge la 6.337 de puncte. Asta în situația în care Naomi Osaka s-a impus anul trecut în California, conform realitateasportiva.net.

Astfel, actualul lider mondial are de apărat 1.000 de puncte. Naomi are acum 6.871 de puncte, iar în situația în care se va opri în semifinale, ea va rămâne cu 6.261, astfel că Halep o va depăși.

Este abia a doua lună din an, deci este bine. E foarte bine să fii numărul doi în lume, nu e rău deloc. Mă bucur de acest moment. Visez însă să fiu numărul 1”, a spus Simona Halep, la conferința de presă.

Petra Kvitova, Sloane Stephens şi Elina Svitolina sunt celelalte trei jucătoare care pot urca pe primul loc în funcţie de conjunctură. Cu un succes în turneul de la Dubai, Kvitova ar depăşi-o pe Simona şi ar urca pe locul al doilea WTA înainte de Indian Wells.


Comentarii Facebook