Cum au ajuns campionii de la U-BT Cluj să poarte echipamente roz: „Am donat toți banii pentru lupta împotriva cancerului"


Jucătorii campioanei U-BT Cluj-Napoca au purtat un echipament special, complet roz, la meciurile cu CSM CSU Oradea (82-55) și Dinamo (82-60), din Liga Națională.

U-BT Cluj-Napoca a renunțat la alb și negru pentru aceste două jocuri, pentru a marca lupta împotrva cancerului la sân. După meciul cu Dinamo, 12 tricouri purtate de jucători au fost scoase la licitație, iar clubul a strâns aproape 30.000 de lei.

Întreaga sumă a fost donată unei asociații care luptă împotriva cancerului la sân. Prin această campanie, U-BT Cluj-Napoca încearcă să tragă un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă este această boală necruțătoare. 

Cum au ajuns campionii de la U-BT Cluj să poarte echipamente roz

Managerul de marketing al echipei U-BT Cluj-Napoca, Simona Oțel, a vorbit despre importanța campaniei pe care clubul a demarat-o în luna octombrie:

Publicul nostru este în proporție de 60% format din bărbați. Era important ca în luna roz să facem o campanie de conștientizare. Din păcate, cifrele arată că boala poate să apară la orice vârstă. Prevenția este foarte importantă. Doar anul trecut au fost 4000 de decese în România.

În istoria clubului, jucătorii n-au purtat niciodată alte culori în afară de alb și negru. Acesta era un prilej foarte important pentru a susține această campanie și pentru a sublinia importanța evenimentului. Jucătorii au fost foarte receptivi, s-a creat o super emulație și ne-a venit ideea să scoatem tricourile la licitație. Sunt unice și le-am scos la licitație ca să strângem niște bănuți pentru federația care luptă împotriva cancerului la sân.

În total am strâns aproape 30.000 de lei pentru 12 echipamente scoase la licitație. Banii au mers direct în contul unei asociații. Implicarea jucătorilor ne-a ajutat foarte mult, până la urmă ei sunt principalii ambasadori ai clubului", a spus Simona Oțel, pentru Digi Sport.

Patrick Richard, U-BT Cluj: "Clubul a realizat o campanie frumoasă despre lupta împotriva cancerului la sân"

Căpitanul echipei U-BT Cluj, Patrick Richard, s-a declarat încântat de această campanie:

Mi-a plăcut foarte mult că am purtat echipamentele roz. Am apreciat efortul depus de echipa noastră, care a realizat o campanie frumoasă despre lupta împotriva cancerului la sân.

Multe femei sunt afectate de această boală cruntă", a spus Patrick Richard, pentru site-ul clubului.


Comentarii Facebook