Cum arată o zi din viața lui David Popovici, campion român. Noua stea a înotului mondial are doar 17 ani


David Popovici a devenit, la 17 ani, cel mai tânăr campion mondial din istorie la 200 de metri liber. Tânărul sportiv român a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta, cu timpul 1:43.21. Este prima medalie mondială de aur pentru înotul masculin românesc.

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a terminat cursa cu timpul de 1.43:21, un nou record mondial de juniori, după ce în semifinale se clasase tot primul, cu un timp de 1.40:00, ce reprezenta duminică un nou record mondial de juniori. Imediat după superbul succes din finala de la 200 m liber, David Popovici a oferit câteva declarații chiar la marginea bazinului din Duna Arena, scrie digisport.ro. 

Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță", a declarat David Popovici.

O zi din viața lui David Popovici

Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00.

Merg la sală, apoi la primul antrenament. Intru în apă pe la ora 07:00 pentru primul antrenament. După primul antrenament, mă relaxez, intru la orele online cât mai apuc, încerc să mă odihnesc cât mai mult, să vin cu bateriile încărcate la al doilea antrenament, de la ora 16:00. Cam aşa decurge o zi monotonă. Se repetă destul de des.

Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00, mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita”  a povestit David Popovici, într-un interviu pentru Fanatik, acordat în 2021.

Cum își recompensează România sportivii olimpici

România s-a aflat pe podium la jocurile olimpice de multe ori, dar performanțele și truda din spate nu a fost răsplătită de stat așa cum s-a cuvenit. Mulți dintre cei aflați în această postură s-au plâns public de faptul că statul nu-i recompensează potrivit ori nici măcar nu le acordă respectul în urma reușitelor.

Pentru o medalie olimpică de aur statul român plătește sportivilor 70.000 €, clubul (de stat) mai poate da 35.000 € și COSR va plusa cu un automobil Toyota Camry (sponsor Tokyo2020). Un „argint” ar încasa 50.000 € și un „”bronz” 30.000. Sunt sumele dublate deja – promisiune președinte Mihai Covaliu – de Guvern, conform Legii Sportului. Sunt plătite primele șase locuri, iar cele de pe podium beneficiaza de rente viagere”, spune Dorin Chioțea, jurnalist, citat de Playtech.ro. 

Foto: Profimedia

Comentarii Facebook