Cu ce opțiuni rămâne CFR Cluj în Conference League: calificare sau măcar un milion de euro


CFR Cluj mai are, teoretic, șanse să prindă locul al doilea în grupă și să meargă la barajul pentru „16-imile” Conference League. Condiția clară este ca vișiniii să câștige ultimele două partide din grupă, la Randers și acasă cu Jablonec.

Clujul a înregistrat un parcurs foarte slab în grupa din Conference, cu un singur punct din patru etape, dar conducerea mai speră să obțină calificarea în „16-imile” competiției.

Cum ajunge CFR Cluj în „16-imile” Conference League 

Ar fi nevoie ca vișiniii să câștige joi în Danemarca partida cu Randers și s-o bată apoi și pe Jablonec în ultima etapă. Iar cehii să n-o învingă pe Alkmaar în etapa aceasta. Sunt condiții greu de îndeplinit, e obligatoriu ca ardelenii să câștige totul până la final după ce n-au bătut pe nimeni până acum.

În stagiunea curentă din cupele europene, campioana României a obținut numai trei victorii în 12 partide. A câștigat acasă cu Borac Banja Luka, din Bosnia, și a mai bifat două victorii cu Lincoln Red Imps, din Gibraltar.

Un milion de euro în joc

Locul al doilea din grupă, pe care l-ar mai putea ocupa clujenii, duce la un baraj cu o formație clasată a treia într-o grupă din Europa League. Învingătoarea merge în „16-imile” competiției. Chiar dacă nu ar obține locul al doilea, CFR tot are motiv să lupte serios pentru două victorii în ultimele partide din grupă.

Clubul ar încasa un premiu total de un milion de euro de pe urma acelor succese, o sumă foarte importantă, mai ales în contextul în care se găsește clubul, afectat economic și din cauza schimbărilor numeroase pe care le-a operat patronul Varga în conducere și în vestiar, și din cauza datoriilor acumulate în acești patru ani în care vișiniii au fost campioni an de an, dar au consumat cei mai mulți bani.

Ăsta e nivelul fotbalului românesc. Am avut 2-3 ani foarte buni în Europa, dar atunci au fost excepții. Acum, adversarii din Conference League sunt foarte puternici, peste nivelul campionatului nostru și suferim”, declară Dan Petrescu.

Victoria cu FCU Craiova ne ajută la moral înainte de meciul din Conference League. Cu două victorii putem merge mai departe. Vom juca de la egal la egal cu Randers și sperăm să luăm punctele”, spunea directorul sportiv al echipei, Bogdan Mara.


Comentarii Facebook