Cristoph Daum, despre națională: Dacă îi aduceți pe Murinho si Guardiola împreună, nu fac mai mult ca mine


Selecționerul naționalei României, Cristoph Daum, a vorbit într-un interviu acordat recent despre problemele echipei pe care o conduce și motivele pentru care ”tricolorii” nu au rezultate mai bune.

În cadrul unui interviu oferit pentur realitatea.net, tehnicianul german a recunoscut că își asumă vina pentru rezultatele proaste ale naționalei, clasată acum pe locul 4 în grupa pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din 2018.

Eu imi asum intreaga responsabilitate. Imi asum responsabilitatea pentru modul in care am jucat si pentru rezultate. Pentru tot. De altfel, am avut o discutie deschisa cu cei din Comitetul executiv si cu cei din Comitetul tehnic si le-am spus ca daca ne gandim doar la rezultate, nu am nicio problema daca vor fi consecinte. Adica daca se iau masuri si ma schimba. Daca privesti totul din perspectiva rezultatelor, este dezamagitor, intr-un fel. Puteam castiga unele meciuri, dar am ratat un penalty cu Muntenegru, plus ca nu am putut inscrie din ocaziile pe care le-am avut in alte partide. Asta a fost o problema, ca nu am fructificat sansele de gol. Cineva trebuie sa isi asume responsabilitatea si acela sunt eu, desigur”, a declarat Christoph Daum.

Acesta a precizat că și jucătorii pot fi incluși în vina pentru rezultatele slabe, menționând că ”totusi exista un selectioner, iar responsabilitatea ii revine lui”.

Întrebat dacă un antrenor de calibrul lui Jose Murinho ar putea avea rezultate mai bune, germanul a spus că nu.

”Cred ca puteti sa ii aduceti aici pe Guardiola si pe Mourinho impreuna si nu ar fi mai bine. Pe amandoi impreuna”, a mai declarat selecționerul.

Motivul pentru care nici alți antrenori nu s-ar descurca mai bine la naționala României, spune neamțul, este că există multe probleme care trebuie rezolvate.

Pot spune doar ca trebuie sa imbunatatim viteza, si cand spun asta ma refer pe de o parte la viteza miscarii si pe de alta parte la viteza de gandire. Calitatile tehnice trebuie sa le imbunatatim, Romania a fost mereu in top la acest capitol. Trebuie sa imbunatatim inteligenta in joc, sa facem totul mai rapid si in spatii mai mici, adica sa crestem viteza”, a mai spus Daum.

Comentarii Facebook