Conferinta U Cluj! Claudiu Niculescu: Meciul cu CFR Cluj trebuie rejucat. Arbitrii nu au valoare

 

Oficialii U Cluj organizeaza de la ora 12.00 o conferinta de presa in care explica ce s-a intamplat marti seara la derby -ul cu CFR Cluj.

 

Participa Felix Grigore, Mircea Bornescu si Claudiu Niculescu.

 

Felix Grigore: Din raportul partidei reiese ca a oprit meciul pe motiv ca cele doua echipe s-au incaierat. Alexandru Tudor a notat ca au avut loc cateva altercatii. O altercatie cand Cadu a instigat publicul, a doua cand a fost lovit pe tunel de o persoana neidentificata si a treia pe sala de pe culoarul spre vestiar. Nu este vorba despre o persoana neidentificata, ci despre Liviu Ciuca, care trebuie sanctionat de comisia de disciplina.

 

Noi il cercetam. Eu am propus desfacerea contractului de munca.

 

- Era normal ca partida sa fie continuata. Eu am solicitat formarea celulei de criza: reprezentantul jandarmeriei, observatorul partidei si procurorul si am stabilit ca nu sunt probleme din punct de vedere al securitatii jocului. Arbitrul Tudor ne-a spus, in discutia avuta, ca nu mai poate continua jocul pentru ca jucatorii s-au incaierat si ar trebui sa acorde mai multe cartonase rosii de o parte si de alta si oricum jocul nu mai poate continua.

 

Claudiu Niculescu:

 

- Intrebat daca isi mentine declaratia conform careia abritrul Tudor a venit cu lectia invatata, Claudiu Niculescu a spus ca la cald au fost alte declaratii, dar acum e mai rezervat.

 

- Cand ma iesit la vestiar si eu si nea Ando am incercat sa ii despartim pe jucatori. Eu pe ai mei si Ando pe ai lui. Am mers cu nea Ando si cu observatorii si le-am explicat ca nu este normal ce a facut Cadu, el a spus ca nu e normal nici ce a facut Mircea Bornescu. Portarul nostru va fi sanctionat drastic, dar asta nu scuza cu nimic iesirea lui Cadu. Am vazut, e normal ca dansii sa isi apere proprii jucatori. Nu e normal ca el sa faca semne obscene si sa ii injure pe suporteri. Ce credeti ca facea in fata tribunei, le spunea poezii de dragoste?

 

- Credeti ca daca nu era agresat de Bornescu, credeti ca Cadu era eliminat? Eu cred ca a facut acest gest premedidat, pentru ca stia ce simt jucatorii Universitatii fata de el. Stia ca sunt tensiuni foarte mari si ca sa faci un asemenea gest e clar ca vrei sa iasa violenta si ceva scandal.

 

- Cadu a incitat la violenta. Se face o comparatie intre gestul lui Ronaldo la meciul cu Barcelona. Ronaldo a facut un gest la calm. Cu ce a incitat Ronaldo?

 

Felix Grigore:

 

- Oficialii CFR Cluj incearca sa spuna ca bodyguarzii mei au fost adusi de mine de la Bucuresti pentru a-i bate pe jucatori. M-au acuzat pe mine ca am instigat toata saptamana. Eu am facut 8 puncte in Champions League cu Urziceni si nu am facut zero puncte ca si voi. Eu nu v-am atacat. Dvs ati atacat inca de la meciul cu Dinamo, cand ati instigat lumea sa parieze unu solist. Nu mai spun ca sunteti unicat pe mapamond, ati dat afara un antrenor care a castigat cupa si campionatul.

 

- Am vazut pe filmari. Alexandru Tudor scoate o singura echipa de pe teren. Se vede clar cum le face semn celor de la CFR, in urma unei discutii avute cu dl. Andone cu mana la gura. Arbitrul Tudor a gresit cand a intrerupt acest joc, pentru ca nu avea motive sa o faca. Daca jucatorii s-au incaierat dadeai 7 cartonase rosii si atunci constatai ca nu se mai poate juca.

 

- Urmeaza comisia de discuplina. Noi suntem linistiti pentru ca nu ni se poate intampla nimic rau. A fost doar o incaierare intre jucatori.

 

 Claudiu Niculescu:

 

- Am avut o discutie cu nea Ando si cu obervatorii, unde am convenit ca ambii jucatori au gresit. Nu este adevarat ca Nea Ando m-ar fi lovit pe mine.

 

Felix Grigore:

 

- La celula de criza s-a discutat despre securitatea jucatorilor si concluzia a fost ca jucatorii erau in siguranta.

 

Claudiu Niculescu:

 

- Dansul a declarat, si a scris si in foaie, ca ar fi trebuit sa elimine cate cinci jucatori de la fiecare echipa. Asta ce insemna ca jocul nu mai poate continua si rezulta pierderea meciului cu 3-0 de catre ambele echipe. A lasat o portita. Domnul Boc a spus ca arbitrul i-a spus ca nu putea relua meciul pentru ca trebuiau eliminati 5 jucatori.

 

Felix Grigore:

 

- Noi vrem sa rejucam acest meci pentru ca ii putem invinge. S-a vazut ca teama de arbitraj, pe care am avut-o in ultimele zile, a fost justificata.

 

- Trebuia sa mergem pe ideea abritrilor straini.

 

Mircea Bornescu:

 

- S-a convenit sa nu mergem pe violente, inca de la inceputul meciului, pentru ca lucrurile puteau sa degenereze. Dupa marcarea golului a inceput sa injure. M-am dus dupa el si l-am impins si i-am spus 'Ma, tu esti nebun. Pot sari suporterii in teren'. Dupa aceea un jucator a venit si m-a lovit Carmora. Eu sunt barbat pe mine nu ma poate dobori asa usor. La centrul terenului arbitrul ne-a dat cartonas rosu si Cadu mi-a spus 'Hai la vestiar, sa vezi ca bataie iti trag!'. L-am asteptat la vestiar si nu a mai venit.

 

- Nu regret ca l-am impins pentru ca sunt convins ca lucrurile puteau degenera mult mai grav, daca nu faceam acest gest.

 

- Nu i-am spus "Tineti-ma ca-l omor!". Sunt camere si se poate vedea acest lucru. M-a facut tigan roman si asta m-a facut sa iau foc.

 

Claudiu Niculescu:

 

Pana sa ma apuc de aceasta meserie stateam si eu si ma uitam la antrenori cum acuza abritrajul, dar acum ii inteleg. Si acum este vorba despre Alexandru Tudor, despre care multi spun ca este numarul 1 in Romania, dar aseara a demontrat contrariul. M-a dezamagit personal. Am avut si am inca un respect fata de el, dar nu pot sa tac acum.

 

- Arbitrii romani nu au valoare. Cand sunt pusi sub presiujne clacheaza. Nu au personalitate si nu au curaj. Un arbitru tanar mi-a spus cand jucam si eu un lucru pe care l-am mai spus si altora. A fost un fault clar si i-am spus cand nu a dat nimic: "Ma iei la misto", iar el mi-a spus sa ma ridic de jos ca nu a fost nimic. I-am spus ca "De aia va trimit pe la divizia inferioara si de aia meritati sa fiti batuti pentru ca nu va faceti meseria".

Comentarii Facebook