Comitetul Naţional Paralimpic işi prezintă la Cluj paticipanţii la Olimpiada de la Rio de Janeiro şi planurile acestora


Ca urmare a rezultatelor excelente înregistrate de echipa paralimpică românească la Jocurile Olimpice de la Londra, Comitetul Naţional Paralimpic Român (CNP) vrea să investescă mai mult într-o echipă competitivă pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Sally Wood Lamont, preşedinta Comitetului Naţional Paralimpic Român, a declar, luni, 3 decembrie, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că participarea paralimpicilor la Jocurile de la Londra a fost o verificare pentru CNP şi acuma sunt pregătiţi să facă mai mult.

"Londra a fost o verificare pentru CNP şi acum suntem pregătiţi să facem mai mult, suntem pregătiţi să clădim echipa pentru Jocurile de la Rio. Planurile sunt toate făcute deja", a declarat Sally Wood Lamont.

După o medalie de aur, una de argint şi un record mondial la Londra, CNP este hotărât să investească mai mult timp, energie şi bani pentru a pregăti o echipă mai numeroasă şi mai competitivă.

"Suntem mai mult decât mulţumiţi de rezultatele obţinute la Londra în acest an. Londra a însemnat un start nou excelent, dar trebuie să ţintim mai sus de acuma înainte, să progresăm şi să ne dezvoltăm". a adăugat Sally.

Principala problemă a CNP este lipsa de fonduri pentru sprijinirea sportivilor.

"Avem mare nevoie de sprijin pentru a putea continua pregătirea paralimpicilor români. Pentru Londra am avut nevoie de aproximativ 100.000 de euro, peste 1000 de euro de persoană. CNP primeşte de la stat 25.000 de euro pentru competiţii şi 10.000 de euro pnetru echipament. Primim şi 5.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca în fiecare an. Dar aceşti bani nu sunt suficienţi şi atunci avem nevoie şi de sponsori",  a mai spus preşedinta CNP.

Claudiu Radu (înot), Gianina Andreica (Judo) şi Anca Cherecheş (tenis de masă), sunt cei trei antrenori care se vor acupa de pregătirea paralimpicilor din Cluj-Napoca pentru Jocurile de la Rio.

"Am ajuns la Londra şi asta nu e decât un impuls pentru a muncii mai mult şi a ajunge la Rio", a declarat Anca Cherecheş.

"E prematur să ne gândim la o medalie, dar ne pregătim pentru viitoarele jocuri olimpice şi sperăm la rezultate cât mai bune", a spus Gianina Andreica.

La Jocurile Olimpice de la Londra, din vara aceasta, Eduard Novak a obţinut o medalie de aur, una de argint şi a doborât recordul mondial la ciclism.

 

Pentru Olimpiada de la Rio, au început pregătirile Makszin Roman Dacian şi Ifrosa Petru, care vor participa la competiţia de tenis de masă, Bologa Alexandru şi Tătaru Daniel la judo, Prundaru Petrişor, Ciorap Elisei şi Ciorap Naomi la înot şi Bărăian Ciprian la atletism.

Comentarii Facebook