Miercuri 30 Noiembrie

Clujenii, pe treapta întâi a podiumului la ciclismul de șosea în Sălaj

 

A doua mare competiție de ciclism de șosea din calendarul Road Grand Tour a avut loc weekendul trecut în județul Sălaj, la poalele muntelui care străjuiește cetatea Porolissum.

 

Peste 250 de cicliști amatori și profesioniști au luat parte sâmbătă și duminică la cele două probe de ciclism, contratimp și fond, care au avut loc la Zalău. Clujul a fost reprezentat la această competiție de cicliștii cluburilor Voința Cluj, Tura de Noapte și Roadrunner.

 

Șase medalii cucerite de către cicliștii clujeni, patru dintre acestea fiind obținute de către membrii clubului Tura de Noapte.

 

Pentru Tura de Noapte, Ioana Gălan a fost cea care a reușit să cucerească două dintre cele patru medalii. Dacă la contratimp tânăra ciclistă a reușit să se claseze pe locul 1 la categoria de vârstă, 19-29 de ani, în a doua zi, la etapa de fond, ea a reușit să fie prima fată care a ajuns la finiș, astfel urcând pe prima poziție la general feminin.

 

O surpriză plăcută a realizat-o ciclista Valentina Mereu, tot de la clubul Tura de Noapte. Ea a reușit în cea de a doua zi să se claseze pe locul 1 pe podiumul categoriei de vârstă, 30-39 de ani, acesta fiind primul ei concurs de ciclism șosea. La proba de contratimp a reușit un onorabil loc 11, locul 5 la categoria de vârstă.

 

Dacă fetele au cucerit locul 1 cu brio, la băieți Alexandru Laslău, ciclist la Tura de Noapte, a fost cel care a adus o medalie Clujului, reușind duminică, la proba de fond, să urce pe treapta a doua la categoria de vârstă 30-39 de ani.

 

Corina Loredana Butuc, de la clubul sportiv Voința Cluj, a ocupat locul 3 la proba de contratimp, categoria 30-39 de ani și locul 3 la open feminin la etapa de fond (tura scurtă). 

 

Premiată cu două premii 1, Ioana Galan afirmă că este mulțumită de realizările de la această competiție.

 

Am obținut tot ce mi-am dorit de la această cursă: locul 1 la general, tura scurtă, și o cursă la care m-am bucurat de fiecare pedală atât pe cățărări cât și pe porțiunile de plat și coborâri. Etapa de contratimp este o cursă nouă pentru mine unde fiecare secundă din cursă poate face diferențe majore între concurenți. Sunt tare mulțumită de timpul și poziția în clasamentele pe categorie de vârstă și general. Organizarea a fost impecabilă și nu-mi rămâne decât să-i felicit pe organizatori și să le mulțumesc că promovează acest sport”, a afirmat Ioana Galan.

 

Valentina Mereu spune că a motivat-o faptul că cineva este la linia de final iar cuvintele antrenorilor au fost pe tot parcursul competiției în mintea ei.

 

Mă simt foarte bine, aș zice fericită! Nici că se putea un rezultat mai bun, având în vedere perioada destul de scurtă de antrenament efectiv, aproximativ o lună și jumătate. De multe ori parcă auzeam vocea antrenorilor în mintea mea dându-mi instrucțiuni. Locul 1 la categorie, a fost totuși, neașteptat. Sunt super-încântată de rezultat! Și la contratimp am scos o performanță destul de bună, având în vedere că sunt atât de mititică. Pentru prima mea competiție, e perfect”, a declarat Valentina Mereu.

 

Aflându-se în pluton la prima lui competiție, Alexandru Laslău spune că a fost o experiență pe care dorește să o mai repete.

 

Pentru mine a fost o primă experiență în pluton. Mă așteptam să fie o atmosferă încordată, multă tensiune și nervi, însă realitatea a bătut clar așteptările. În primii 30 de km s-a mers în pluton compact cu multe ruperi de ritm, iar cățărarea de final mi-a pus capac, însă încurajările de pe final m-au ajutat să termin cursa într-un timp bun. A fost o experiență excepțională pe care o voi repeta cu siguranță”, a spus Alexandru Laslău.

 

Clubul de ciclism Tura de Noapte a fost reprezentat la această competiție de zece cicliști.

 

Clasare cicliști TdN, amatori contratimp:

 

Ioana Gălan - loc 4 general, loc 1 categorie

Valentina Mereu - 11 general, 5 categorie

Florin Vescu - 39 general, 22 categorie

Andrei Mardare - 64 general, 33 categorie

Dan Porcuțan - 78 general, 37 categorie

 

Clasare cicliști TdN, fond:

 

Amatori tura scurtă (65km)

 

Ioana Gălan - locul 1 general

Valentina Mereu - loc 6 general, loc 1 categorie

Alexandru Laslău - 9 general, 2 categorie

Dan Boldi - 14 general, 6 categorie

Andrei Mardare - 26 general, 10 categorie

Dan Porcuțan - 32 general, 13 categorie

Bogdan Cadar - 49 general, 9 categorie

Ovidiu Filip - 60 general, 19 categorie

Dan Koblicska - 85 general, 24 categorie

 

Amatori tura lungă (120km)

 

Florin Vescu - loc 41 general, loc 19 categorie

Comentarii Facebook