Clujeanca Andreea Bogati, argint pentru România la Jocurile Mondiale de gimnastică aerobică - VIDEO

 

Clujeanca Andreea Bogati a câștigat argintul pentru România la proba de grup de la Jocurile Mondiale de gimnastică aerobică.

 

Medalia de argint a fost obținută în proba de grup (Gabriel Bocșer, Andreea Bogati (Cluj-Napoca), Lucian Săvulescu, Dacian Barna, Marian Brotei), cu 22,305 puncte, primul loc revenind Chinei (22,683). În calificări, românii ocupaseră primul loc. Acest argint este cel de a-l patrulea consecutiv (după 2005, 2009, 2013) la aceasta categorie la Jocurile Mondiale, potrivit paginii de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

 

Andreea Bogati și Dacian Barna au cucerit bronzul la perechi, cu 21,700 puncte. Spaniolii Sara Moreno și Vicente Lli au obținut aurul, cu 22,550 puncte, iar ungurii Dora Hegy și Daniel Bali au cucerit argintul, cu 21,850 puncte. Inițial, Japonia s-a clasat pe locul al doilea, iar România s-a aflat pe patru, dar evoluția niponilor a fost revizuită, iar aceștia au fost retrogradați pe locul patru.

 

La aerobic dance, România (Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Steliana Stoenescu, Ioana Darie, Andreea Bogati, Mădălina Cioveie, Cristina Nedelcu, Denisa Ganea) a ratat finala, terminând pe locul 5 în calificări.

 

”Fac gimnastica aerobică de 10 ani. Sunt de patru ori campioană mondială, de 2 ori vicecampioană mondială, am 4 medalii de argint și una de bronz la jocurile mondiale. Sunt dublă campioană europeană, de 2 ori vicecampioană europeană. Nici nu mai țin șirul medaliilor”, a spus Andreea Bogati. 

 

Jocurile Mondiale de gimnastică aerobică au avut loc la Wroclaw (Polonia).

Comentarii Facebook