Cluj, Timisoara, Arad si Oradea, la un pas sa gazduiasca Campionatul Mondial de baschet feminin, under 17


Salile de baschet din Cluj, Timisoara, Arad si Oradea vor fi inspectate de FIBA pentru a vedea daca Romania are conditiile necesare pentru organizarea Campionatului Mondial feminin under 17, in 2012.

Federatia Romana de Baschet (FRB) a anuntat ca FIBA va inspecta si oportunitatile de cazare oferite celor 12 echipe nationale care vor lua parte la intrecere.

Presedintele FRB, Carmen Tocala, a declarat ca "este pentru prima data cand Romania solicita o astfel de competitie, iar ultimul calificativ primit din partea FIBA-Europe, pentru organizarea Campionatului European de junioare de la Timisoara, din 2010, a fost de 'foarte bine'. Proiectul vizeaza mai multe orase apropiate, Timisoara, Arad, Oradea si Cluj, in care baschetul are un loc de cinste printre suporteri. Vom prezenta inaltului oficial FIBA toate salile si hotelurile din cele patru orase. Cred ca avem deja o experienta vasta in organizarea celor trei Campionate Europene din ultimii cinci ani, la noi in tara, si cred ca putem obtine si dreptul de a organiza Campionatul Mondial U17 feminin, din 2012".

Inspectia va fi facuta de directorul sportiv al FIBA, Ljubomir Kotleba, care va ajunge in Romania in 23 noiembrie si, timp de patru zile, va vedea conditiile oferite. Ultima oprire va fi la Cluj Napoca in 26 noiembrie, de unde va fi pleca.

Comentarii Facebook