Cine este politicianul care conduce CFR Cluj. Un fost patron de club din România rupe tăcerea


Fostul patron al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susține că Vasile Dîncu, noul ministru al Apărării, este cel care conduce ”din umbră” clubul CFR Cluj.

Acolo (n.red. la CFR Cluj) conduce Dîncu. El conduce și Federația. Cel care este la CFR Cluj este Dîncu. El este și la Federație. Nu că-i nașul lui Burleanu, dar îi îndrumă și pașii, că e încă un bebeluș. Cine este Dîncu? Este ministrul Apărării Naționale. Băi, atât de jos am ajuns?

Cristi Balaj este un pion otrăvit

Se leagă asta cu naționala și prin faptul că e Burleanu acolo. Burleanu a făcut ce l-a învățat un PR foarte bun, cu Hagi. Hagi, fiind un adevărat lord, un domn, și-a dat seama că este în incompatibilitate să fie patron de club și antrenor, a refuzat.

La Răzvan Lucescu probabil era de înțeles, cu clauza grecilor. Nu am înțeles clauza asta între noi (n.r.: clauza lui Dan Petrescu la CFR Cluj). Ne punem clauze pentru ce? Dar eu nu le-aș pune clauze la CFR și le-aș lua toate titlurile alea furate? 'Ia dați-le, mă, încoace!' Dacă ar fi fost o comisie, asta aș fi făcut.

Acum l-au pus în față și pe cel care dirija, să nu mai stea după cortină. El le dirija într-o veselie. Sunt multe discuții și comentarii. Ce e Balaj? El e un pion otrăvit. El făcea ce i se spunea atunci, asta era comanda de la FRF. L-au împins acolo, în treaba asta", a declarat Adrian Porumboiu în exclusivitate pentru Digi Sport.

Porumboiou crede că refuzul lui Dan Petrescu de a merge la Națională este regizat.

Dacă gândeau și simțeau nevoia să sprijine fotbalul românesc, nu mai puneau clauza aia. Nu sunt cuvinte mari, e vorba de naționala României. Dacă o respectau, nu mai puneau clauza aia.

Dar Dan Petrescu unde venea? La naționala României! Nu o să respecte clauza. E o înțelegere. Dar repet: unde pleca Dan Petrescu? Pleca la naționala României, cel mai înalt stindard pe care poate să îl aibă un sportiv, un om în lumea asta e când reprezinți o țară.

Porumboiu: Du-te, mă, acasă! Pleacă, mă, Dîncule!

Eu am mers pe varianta Petrescu și am susținut-o și știam ce vorbesc. Cred că putea să facă lucruri bune, dar s-a smiorcăit și el. Nu, nu, nu. Pe mine mă intrigă că Dîncu ăsta e ministrul Apărării. Du-te, mă, acasă! Pleacă, mă, Dîncule!

Păi dacă ești ministrul Apărării și vine unul și îți dă o chiftea, înseamnă că noi nu mai existăm ca țară! Dacă tu ții la fotbalul ăsta, mai ești și ministrul apărării și dirijezi și treburi la CFR, fii, mă, un om demn, că acolo ai prestat un jurământ.

Dacă era pe la digitalizare, pe la agricultură, nu aveam nicio treabă. Dar tu ești un simbol, unul cu greutate, o personalitate care trebuie să știe ce face. Tu îi spui ăluia de la CFR Cluj că trebuie să i se plătească clauza?

Păi Burleanu a spus dinainte că nu plătește. Cu toate că putea să o facă, nu era o sumă fantastică, 400.000 de euro! Avea sponsori FRF. Naționala asta trebuie să urce acolo unde a fost. E păcat.

Dar revin la varianta Petrescu, pe care am susținut-o. Nimeni nu a aprofundat sceneta asta, că va da răspuns pe 20, că nu știu ce. Va lua campionatul fără nicio problemă, că are sprijin.

Acolo au rămas rădăcinile, chiar dacă au mai plecat, chiar dacă nu mai sunt cei de la FRF, nu mai sunt la CFR Paszkany și Mureșan, dar a rămas acolo o cazemată care e formată greu", a explicat Porumboiu.

Comentarii Facebook