Cine este Lazio Roma, formația italiană care va fi adversara CFR-ului în play-off-ul Conference League


CFR Cluj se va duela cu echipa italiană Lazio Roma în „Primăvara Europeană”. Trupa pregătită de Dan Petrescu a picat cu cel mai dificil adversar, cel puțin pe hârtie.

Lazio a terminat pe poziția a treia într-o grupă "nebună" în Europa League, în care toate formațiile au avut 8 puncte, iar golaverajul a făcut diferența. Astfel, Feyenoord și Midtjylland au mers mai departe, iar italienii au fost "retrogradați" în Conference League, scrie digisport.ro.

Lazio tocmai a bătut-o în campionat pe AS Roma, 1-0, și se descurcă mai bine pe plan intern decât pe cel internațional. Trupa pregătită de Maurizio Sarri este pe poziția a treia în Seria A, cu 27 de puncte după 13 partide. Lotul italienilor este evaluat la 254.84 de milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este sârbul Sergej Milinkovic-Savic, la 60 de milioane de euro, urmat de golgheterul Ciro Immobile, 27 de milioane de euro, notează sursa citată.

Lazio Roma are două titluri de campioană a Italiei, ultimul în anul 2000, 7 Cupe ale Italiei și 5 Supercupe. 

Lazio Roma a avut ultima dată un duel cu o echipă din România chiar cu CFR Cluj, în grupele Europa League, sezonul 2019-2020. Italienii au câștigat, 1-0, pe teren propriu, datorită unui gol înscris de Joaquin Correa, plecat între timp la Inter Milano. Românii s-au revanșat în Gruia și au învins, 2-1. Reușitele au fost semnate de Ciprian Deac și Billel Omrani, respectiv Bastos.

Comentarii Facebook