Miercuri 24 Aprilie

CFR Cluj știe cu cine va debuta în Champions League. Căpitanul adversarei campioanei din primul tur preliminar a jucat la echipa din Gruia


CFR Cluj știe cu cine va debuta în Champions League. Marți, la sediul UEFA de la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a partidelor din primul tur preliminar al celei mai importante competiții europene intercluburi. Echipa pregătită de Marius Șumudică o va întâlni pe campioana Bosniei și Herțegovinei, Borac Banja Luka. Partidele tur-retur se vor desfășura în 6/7 iulie și 13/14 iulie.

CFR Cluj știe cu cine va debuta în Champions League

Aparent, cu noroc, deși spiritul fotbalului iugoslav încă trăiește în zonă. CFR Cluj știe cu cine va debuta în Champions League. Campioana României a fost prima echipă românească ce și-a aflat adversara din cupele europene. Echipa din Gruia o va întâlni în primul tur preliminar al UCL pe campioana Bosniei și Herțegovinei, Borac Banja Luka. Partidele tur-retur vor avea loc în zilele de 6/7 iulie, la Cluj și 13/14 iulie, la Banja Luka. Formația bosniacă este antrenată de Marko Maksimovic (37 de ani) și a câștigat în acest sezon cel de-al doilea titlu de campioană, la distanță de un deceniu de primul. Ea a terminat campionatul cu 2 puncte avans față de rivala din Sarajevo.

În palmaresul echipei din cel de-al doilea oraș ca mărime al țării, după Sarajevo, se mai află o Cupă a Bosniei (2010) și una a Iugoslaviei (1988). Întreg lotul celor de la Borac Banja Luka este evaluat la 5,33 milioane de euro, cel mai scump jucător al campioanei Bosniei fiind Almedin Ziljkic (25 de ani, extremă), cotat la 700.000 de euro. Prin comparație, lotul lui CFR Cluj valorează 27,55 milioane de euro, potrivit transfermarkt. com.

Căpitanul adversarei campioanei din primul tur preliminar a jucat la echipa din Gruia

Interesant este că mijocașul ofensiv, Stojan Vranjes (34 de ani), căpitanul celor de la Banja Luka a evoluat la CFR în a doua parte a sezonului 2012/2013, scrie digisport.ro. El a ajuns în Gruia cedat sub formă de împrumut de la Pandurii Târgu Jiu, formație cu care a fost sub contract între 2010 și 2013. 14 meciuri și 2 goluri a strâns Vranjes în tricoul clujenilor, după care a fost cedat către echipa sârbă Vojvodina Novi Sad. Bosniecii îl au în lot și pe Goran Zakaric, un atacant de 28 de ani, care între 2019 și 2020 a evoluat în 10 partide pentru CS Universitatea Craiova, fără să înscrie vreun gol.

Dacă se va califica în turul doi preliminar, CFR Cluj va fi, din nou, cap de serie, alături de echipe precum Olympiakos, Steaua Roșie Belgrad, Young Boys, Ludogoreț sau Dinamo Zagreb. Din turul următor, elevii lui Marius Șumudică ar putea întâlni adversare precum: Slovan Bratislava (Slovacia), Dinamo Tbilisi (Georgia), Zalgiris Vilnius (Lituania), Alashkert (Armenia), Flora Tallinn (Estonia), Buducnost Podgorica (Muntenegru) sau Omonia Nicosia (Cipru). Miercuri, tot la Nyon, va avea loc și tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al Conference League, când își vor afla adversarele și cele 3 reprezentante ale României în această competiție, FCSB, CSU Craiova și Sepsi.


Comentarii Facebook