Joi 9 Februarie

CFR Cluj ar fi „contribuit” la eliminarea FCSB din Cupă. Mihai Stoica: „În locul lor, aș fi acceptat să joc duminică”


Meciul dintre FC Voluntari și FCSB din optimile de finală ale Cupei României, programat pe 27 octombrie, nu se va mai desfășura din cauza problemelor de efectiv ale roș-albaștrilor. Vicecampioana a dorit ca meciul să fie decalat cu o zi, dar CFR Cluj s-ar fi numărat printre părțile care s-au opus ideii, notează gsp.ro.

 CFR Cluj ar fi „contribuit” la eliminarea FCSB din Cupă

Fără minimum 13 jucători apți de joc, printre care măcar un portar, FCSB a informat FRF că nu va putea disputa „optimea” de finală cu FC Voluntari la data stabilită inițial, 27 octombrie. Mihai Stoica, managerul general al FCSB-ului, a lăsat de înțeles că FCSB a dorit să dispute meciul o zi mai târziu, joi, când va avea numărul minim de jucători apți de joc prevăzut de regulament: 

Am adus la cunoștința deținătorilor drepturilor TV că prima zi în care ne putem încadra în normele regulamentare (13 jucători apți, cu cel puțin un portar) ale Cupei României este joi, 28 octombrie”.

CFR Cluj s-ar fi opus amânării meciului FC Voluntari - FCSB

Mihai Stoica susține că data nu a putut fi schimbată „fără acordul adversarilor noștri sau al adversarilor adversarilor noștri din viitoarea partidă de campionat”. Adică FC Argeș, cu care FCSB are meci pe 31 octombrie, sau CFR Cluj, cu care FC Voluntari va juca pe 30 octombrie.

Se pare că ar fi vorba de a doua variantă, potrivit spuselor lui Daniel Stanciu, fost oficial la FCSB și la CFR Cluj:

FCSB a trimis o adresă către CFR, a cerut ca jocul CFR-ului cu Voluntari să fie mutat duminică și jocul de Cupă să se joace joi, așa ieșeau mai mulți jucători din carantină și puteau juca. CFR a refuzat”, a declarat acesta, conform digisport.ro.

Într-o postare pe Facebook publicată luni seara, Mihai Stoica a confirmat indirect varianta lui Daniel Stanciu: „În locul celor de la CFR, aș fi acceptat să joc duminică cu Voluntari, după ce adversarii au jucat joi”. Totuși, a adăugat: „Asta dacă i-a întrebat cineva dacă sunt de acord”.

FC Voluntari trece la „masa verde” de FCSB

FCSB a anunțat Federația că nu are posibilitatea să joace partida cu FC Voluntari, miercuri, de la 21:00. Conform regulamentului, partidele din Cupă nu se pot reprograma.

Mihai Stoica anunțase vinerea trecută că FCSB se află în imposibilitatea de a susține următoarele două jocuri oficiale, cu Farul (duminică) și cu Voluntari (miercuri) în Cupă. Dacă partida cu constănțenii a fost amânată, protocolul la Cupă nu prevede această posibilitate și o echipă care nu poate disputa un joc automat îl va pierde la „masa verde”.

FCSB a avut până duminică 12 jucători valizi, cu unul sub pragul impus de regulament. De luni are 13, dintre care 3 sunt portari: Vlad, Straton și Târnovanu. 

În Liga 1, FCSB a putut să amâne jocul cu Farul

FCSB a cerut joi amânarea meciului cu Farul, programat inițial pentru data de 24 octombrie, la ora 20:30, după ce a rămas la un moment dat cu doar 12 jucători apți de joc, doi dintre aceștia fiind portari. La o zi distanță, LPF a acceptat solicitarea vicecampioanei și a reprogramat jocul.

Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea partidei pe care formația noastră trebuia să o dispute duminică, 24 octombrie, pe teren propriu, de la ora 20.30, cu FCSB, în etapa a 13-a din Liga 1. Din cauza mai multor cazuri de Covid 19, precum și a mai multor jucători accidentați din cadrul lotului echipei bucureștene, LPF a concluzionat că FCSB nu are un număr suficient de jucători valizi pentru acest meci, astfel că partida a fost reprogramată pentru ziua de joi, 4 noiembrie”, a comunicat oficial Farul.


Comentarii Facebook