CFR Cluj, acuzată de ILEGALITĂȚI la meciul cu U Cluj: ”Vând bilete numai după scanarea buletinelor. Când ne vor lua și amprente?”

 

Conducerea echipei CFR Cluj este acuzată că încalcă legea pentru că vinde bilete la meciul cu U Cluj numai după ce scanează buletinele cumpărătorilor. 

 

Reprezetanții Asociației ”Șepcile Roșii 1919” susțin că acest mod de vânzare a biletelor ”atrage oprobiul spectatorilor iubitori de fotbal. Este total imoral, ilegal și neavenit pentru un oraș cu pretenții de capitală culturală europeană:

 

1. Biletele pentru vizionarea meciului de către publicul larg se pot achiziționa doar pe baza buletinului de identitate în original. O persoană poate să cumpere pe baza unui buletin de identitate maximum un bilet și poate prezenta maximum 4 buletine.

 

2. Pentru Suporterii Clubului “Universitatea Cluj”, cu acces la Peluza 1, sector 28 se vor distribui bilete doar celor care sunt membri ai asociației suporterilor (nenominalizată!) iar accesul pe stadion se va face doar pe baza buletinului de identitate în original.

 

Ceea ce nu apare în anunțul oficial al clubului gazdă este faptul că, la casele de bilete, la cumpărare, pe tichete sunt tiparite numele și prenumele cumpărătorului, iar buletinele de identitate sunt scanate. Conform legii, tipărirea numelui este posibilă doar dacă cumpărătorul este notificat în prelabil despre scopul prelucrării datelor sale cu caracter personal și doar dacă acesta își dă acordul. Nerespectarea obligației de notificare și a confidențialitătii datelor cu caracter personal constituie contravenție conform art. 31 – 33 din Legea nr. 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Inscripționarea numelui pe bilet nu este de natură să păstreze confidențialitatea. Cel mult, s-ar fi putut fi atribui, pe bilete, numere de identificare”, au precizat reprezentanții ASR 1919.

 

Astfel de reguli nu au fost impuse și la alte partide. ”Se face o discriminare între spectatorii care vizionează un meci CFR - U Cluj și spectatorii care vizionează un meci CFR - CS Turnu Severin, de exemplu. Existența biletelor și invitațiilor direcționate spre proprii suporteri, vândute sau oferite fără menționarea pe acestea a numelui spectatorului, crează o a doua discriminare, petrecută la același meci de fotbal. Discriminarea pe baza apartenenței la un anumit tip de suporter, al unui anumit club, este completată cu cea de apartenență la o grupa de vârstă: ce se întâmplă cu copiii între 7 și 14 ani, fără buletin de identitate?

 

De fiecare dată, de la înființarea sa și până acum, când acest club organizator a trebuit să primească vizita formației oaspete, ”UNIVERSITATEA CLUJ”, s-a apelat la un arsenal de inginerii organizatorice, pe cât de hilare la nivelul competiției din cadrul Ligii I, pe atât de nocive la nivelul ținutei civilizate și decente a spectacolului sportiv în cauză”, au mai subliniat reprezentanții Asociației ”Șepcile Roșii 1919”.

 

Clubul CFR Cluj a mai fost acuzat și la alte derby -uri cu U Cluj că încearcă să ”bage pumnul în gura” suporterilor echipei oaspete. 

 

La meciul din sesonul trecut, prețul biletelor pentru suporterii U Cluj au fost de 150 de lei, în timp ce pentru suporterii CFR Cluj prețul a fost de 1 leu. 

 

Galeria U Cluj a fost bruiată ”fonic agresiv prin stația de amplificare cu volum maxim înainte, în timpul și după meciul de fotbal. Preluarea la stația de amplificare, în timpul meciului, a încurajărilor propriilor suporteri”, au mai subliniat reprezentanții ASR 1919.

 

Suporterii U Cluj atrag atenția că plătesc ”bilete pentru a asista la un spectacol sportiv și nu pentru a fi urmăriți și înscriși în bazele de date ale unor organizații obscure, nedemocratice și netrasnparente”. Aceștia se întreabă când vor fi luate și amprente pentru a intra la meciul CFR Cluj - U Cluj.

Comentarii Facebook