Ce transferuri a încercat CFR Cluj! Dan Petrescu s-a interesat de un jucător de la FCSB și de un campion european


CFR Cluj a încercat să-i readucă pe brazilianul Vinicius și pe portarul portughez Beto. Primul a fost blocat la FCSB, al doilea s-a retras din fotbal, nu a mai jucat nicăieri din mai.

CFR l-a repatriat pe Culio, la 38 de ani, și a încercat să mai aducă înapoi doi „veterani", pe Vinicius și pe Beto. Pe ambii îi dorea Dan Petrescu. 

Vișiniii s-au interesat la FCSB dacă era posibil să-l ia pe Vinicius. Becali nu a fost de acord, îl consideră pe sud-american o achiziție excelentă și FCSB oricum nu are multe soluții bune în apărare. 

Înapoi în 2011

Petrescu a și spus în conferința de presă în care a fost prezentat: „Dacă aș mai fi fost eu în club, Vinicius nu ar fi plecat niciodată!". Edward Iordănescu, antrenorul care l-a înlocuit pe Dan pe banca lui CFR, nu l-a mai folosit în mod constant pe brazilian, a preferat uneori să utilizeze cuplul Burcă - Ben Youssef în centrul defensivei.

Edi a ajuns din nou să-l antreneze pe Vinicius. L-a păstrat ca titular în partidele în care a apucat s-o conducă pe FCSB de când a fost angajat ca „principal". Vinicius are 37 de ani, cu un an sub vârsta lui Culio, însă ei doi nu sunt cei mai „bătrâni" jucători pentru care a negociat CFR în vara aceasta. 

Vișiniii au încercat să-l readucă pe Beto, portarul pe care îl aveau în urmă cu un deceniu! Portughezul are 39 de ani.

CFR nu l-a convins pe Beto să se reapuce

Beto a evoluat la Farense în a doua jumătate a stagiunii trecute. Din mai nu a mai jucat nicăieri. Clujenii au încercat să-l atragă înapoi în fotbal, dar nu au avut succes. Petrescu îl voia pe Beto ca înlocuitor al lui Arlauskis. 

Lituanianul mai are cu CFR un contract valabil încă trei ani, dar nu va mai continua în Gruia, a și fost eliminat din loturile înregistrate pentru campionat și pentru Conference League. Goalkeeperul se află în Lituania acum, dar le-a transmis vișiniilor că va ajunge în curând în Cluj ca să discute termenii despărțirii.

Dacă-l dă afară, clubul trebuie să-i achite 450.000 de euro. CFR încă nu i-a plătit lui Șumudică cei 300.000 de euro, despăgubirea pentru demiterea antrenorului. Dacă Șumi nu încasează banii până miercuri, suma crește la 400.000 de euro și societatea va avea la dispoziție două luni ca să efectueze plata. 

CFR, renunță la alt „veteran"

Petrescu a recunoscut clar că-i plac jucătorii în vârstă, cu experiență multă, și a confirmat criteriul acesta când l-a readus pe Culio. În doi ani, de când a plecat de la CFR, mijlocașul a evoluat doar în 12 partide din liga a treia argentiniană. Dan renunță la un alt „bătrân", Ovidiu Hoban. 

Fostul internațional va împlini în decembrie 39 de ani. El a fost unul dintre fotbaliștii favoriți ai lui Petrescu în trecut, dar acum nu mai beneficiază de încrederea antrenorului. Hoban a fost scos din lotul pentru Liga 1. Ori reziliază contractul cu CFR, ori va continua să se antreneze fără să mai joace vreun meci, măcar până la iarnă, și să încaseze salariul de 10.000 de euro lunar. 

Beto, protagonist în „gafa deceniului"

Beto a fost campion cu CFR în sezonul 2011-2012, singurul în care a evoluat în Gruia. El a fost implicat atunci într-o fază rar întâlnită în fotbal. Într-un meci jucat la Sibiu, portughezul a ieșit din poartă, a încercat să degajeze mingea și a dat pe lângă ea. Beto a căzut imediat, deși nu fusese atins de vreun adversar. 

Un jucător al Voinței a preluat balonul și l-a trimis în poartă. Arbitrul Radu Petrescu a fluierat fault pentru CFR, în loc să valideze golul Sibiului! Becali, concurent cu CFR în aceste patru sezoane consecutive în care vișiniii au devenit campioni, a pomenit des faza aceea din noiembrie 2011 ca să argumenteze ideea că ardelenii sunt sprijiniți de arbitri. 


Comentarii Facebook