Captură mare de lemne tăiate ilegal la Cluj. Polițiștii au confiscat material lemnos de 50.000 lei



Polițiștii clujeni au confiscat matrial lemnos de aproximativ 50.000 lei în urma unor controale de specialitate efectuate pe raza județului.

La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat controale de specialitate pentru prevenirea şi combaterea delictelor comise în domeniul silvic, repectiv pe linia depozitării, transportului şi a comercializării materialului lemnos”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

În cadrul controalelor a fost verificată activitatea comercială desfăşurată de către un agent economic de pe raza municipiului Câmpia Turzii, cu principal obiect de activitate achiziţionarea şi comercializarea materialului lemnos.

Poliţiştii au constatat, în momentul controlului, că la punctul de lucru erau depozitaţi în vederea comercializării circa 82 de metri cubi de cherestea răşinoase pentru care administratorul firmei nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa licită a materialului lemnos.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Floreşti, o autoutilitară cu care se transporta lemn, de esenţă răşinoase. Conducătorul auto, un bărbat, de 48 de ani, din Luna de Sus, nu a putut să prezinte aviz de însoţire pentru materialul deţinut.

În baza celor constatate, agentului economic şi conducătorului auto li s-au aplicat amenzi contravenţionale conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 10.000 de lei, respectiv de 2.000 de lei.
Totodată, cei aproximativ 90 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic competent.

Comentarii Facebook