Campionatul Mondial de Karate Fudokan la Cluj. 2.000 de sportivi vor lupta pentru titluri

 

România vrea să își apere la Cluj titlul mondial la Karate Fudokan, la competiția găzduită de Sala Polivalentă, între 3 şi 5 noiembrie 2017.

 

La cea de-a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan vor participa 2.000 de sportivi. România a câștigat acum 2 ani la Belgrad locul 1 în clasamentul pe naţiuni și speră să își apere titlul la Cluj-Napoca.

 

Pentru a îndeplini acest obiectiv şi a reedita performanţele de la Belgrad, karateka români au de înfruntat adversari extrem de puternici. 2.000 de sportivi din 45 de ţări vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori la Campionatul Mondial de Karate Fudokan - Cluj 2017. Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană pe naţiuni sunt Rusia, Polonia şi Slovenia.

 

În afara confruntărilor de pe tatami, Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj va avea şi alte momente ce vor rămâne în amintirea spectatorilor din Sala Polivalentă, printre care şi un spectacol fusion între karate şi balet.

 

De remarcat şi faptul că cel mai tânăr participant în competiţie este un român. Radu Ştefan Ciutacu (antrenor Camelia Vâlceanu) are doar 5 ani şi va participa la probele de Kata individual, Kihon individual şi Kihon Kumite individual. Seniorul competiţiei este un reprezentant al Germaniei, care are venerabila vârstă de 70 de ani.

 

Dacă cel mai tânăr sportiv participant are 5 ani (Radu Ştefan Ciutacu, România - ACS KAMI-DO – Școala de Karate Tradiţional Camelia Vâlceanu), cel mai în vârstă sportiv participant are 70 de ani  și vine din Germania.

 

Biletele pentru spectatori sunt disponibile online pe ghidlocal.com. Un bilet pentru o zi de concurs are preţul de 12 lei, iar un ”tournament pass”, abonament valabil pe toată durata competiţiei, costă 30 de lei.

Comentarii Facebook