Becali a citat din psalmi în fața instanței și s-a plâns de condițiile de transport


Gigi Becali a început să citeze din psalmi în faţa magistaţilor de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul lui privind contopirea pedepselor. Acesta le-a cerut să execute pedeapsa sub supraveghere, spunând că "a făcut deja şapte luni" şi că a fost reeducat.

Procurorul DNA prezent la şedinţă a arătat în faţa instanţei că pedeapsa lui Becali ar trebui majorată până la maximul special.

"Amploarea activităţii infracţionale duce la pericolul social semnificativ pentru care el a fost condamnat definitiv. Condamnatul nu a perseverat în tipul infracţiunilor pe care le-a făcut. Acestea au fost diverse, ceea ce ne conduce la ideea că acesta este un mod de viaţă. Condamnatul a înţeles prin mijloace proprii să-şi soluţioneze problemele şi să-şi satisfacă propriile capricii şi interese materiale", a spus procurorul în faţa instanţei Curţii de Apel Bucureşti, potrivit realitatea.net.

Avocatul afaceristului, Florian Şurghe, a spus însă că nu este necesară majorarea pedepsei clientului său şi a cerut înlăturarea sporului de şase luni.

"Inculpatul Becali poate fi educat şi fără executarea pedepsei", a declarat Şurghe.

Becali a citat mai mulți psalmi în fața magistraților și a prezicat că procurorul reprezintă Ministerul Public, motiv pentru care ar trebui "să reprezinte interesele publicului".

"Vă spun adevărul şi numai adevărul. Referitor la prima faptă, cea de sechestrare de persoane, vă jur că am dat 7.000 de euro bodyguarzilor să-mi răscumpere maşina. Au venit cu hoţii în portbagaj, dar din toate declaraţiile, nu există niciuna în care să spună că Becali a instigat la lipsire de libertate. (...) Referitor la schimbul de terenuri, în hotărâre scrie că deşi s-a întâmplat aşa, nu este faptă penală. Mi s-a propus un schimb. Pe vremea aia nu era expert la privat, ci era făcut de Tribunalul Bucureşti, deci de statul român", a mai spus Gigi Becali în faţa instanţei.

Afaceristul s-a plâns instanței și de condișiile înc are este transportat de la penitenciarul poarta Albă, spunând că trebuie să plătească ”prețul celebrității” și că stă închis într-o cușetă în dubă.

"Eu mă aflu la Poarta Albă. Este o cursă care pleacă şi opreşte în toate puşcăriile. Este foarte greu să merg şapte ore în condiţiile în care eu am plătit atâtea taxe şi statul român nu mă poate transporta aşa cum trebuie. (...) Trebuie să plătesc preţul celebrităţii. Trebuie să stau într-o cuşetă, în dubă şi nu alături de ceilalţi 30 de deţinuţi", a spus Becali.

Comentarii Facebook