Basketball Champions League. U-BT Cluj-Napoca a suferit prima înfrângere în Top 16 Champions League


U BT Cluj a suferit prima înfrângere în Grupa K, faza Top 16 a competiției Basketball Champions League. Campioana României a fost învinsă marţi, pe teren propriu, de formaţia Unicaja Malaga, scor 86-70.

Peste 4.000 de fani au asistat la partida cu Unicaja Malaga. În urma rezultatului, U BT Cluj adună 5 puncte în clasament şi este la egalitate pe primele două locuri cu Unicaja Malaga. Ultimele două meciuri din grupă sunt Filou Oostende - Unicaja (16 martie) şi Filou Oostende - U BT Cluj (22 martie). Înaintea acestora, Filou are 2 puncte în clasament.

Din grupa K s-a retras formaţia BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din ţara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL, notează news.ro.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere. Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6 şi 8 mai.U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook