Basescu a promulgat legea impotriva huliganilor


Traian Basescu a semnat ieri decretul prezidential privind promulgarea legii in legatura cu combaterea violentei in sport.

Principalele reglementari ii privesc pe recidivisti si sunt inasprite pedepsele, prin dublarea amenzilor, avize suplimentare care trebuie obtinute de firmele de paza la stadioane sau cursuri specializate pentru personalul de paza.

Potrivit Mediafax, legea prevede ca patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept pe suprafata de joc constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la un an si cu masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la un an la 2 ani.

Daca intrarea pe suprafata de joc este urmata de acte de agresiune pedeapsa este inchisoarea de la un an la 2 ani si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la 2 ani la 4 ani.

De asemenea, confectionarea, detinerea, incercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice alta operatiune fara drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, in incinta arenei sportive, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 5 ani.

 

Propunerea legislativa pentru schimbarea Legii 4/2008 a venit la initiativa deputatului PDL Alin Trasculescu.

Comentarii Facebook